Solskjær ny Molde-trener

Ønsker å lede klubben til deres første Tippeliga-trofé.
Tirsdag, 9 november, 2010 - 15:15


- Jeg vil ta med meg erfaringene mine fra Manchester United og starte en ny æra for Molde Fotballklubb. Jeg håper å bringe trofeer til klubben, annonserte en munter Ole Gunnar Solskjær på en fullsatt pressekonferanse tirsdag formiddag. Han tar over Molde Fotballklubb fra 10. januar neste år.

- Det var på tide å flytte hjem. Både jeg, kona og barna var klare for det. Barna gleder seg veldig til å komme hjem til Norge, sier Solskjær.

Han tar med seg Tromsøs spillerutvikler Mark Dempsey som sin assistenttrener.  

Solskjær har signert en kontrakt på tre år, men håper at samarbeidet kan bli lenger.

- Dette vil bli et veldig langt samarbeid. Med mindre de kvitter seg med meg, selvsagt, sier den tidligere United-proffen.

- Lojalitet det viktigste

Solskjær tar med seg en klar fotballfilosofi til Molde, og er klar på hva han mener er viktigst om Molde skal kunne oppnå suksess.

- Jeg ser etter lojalitet, er det en ting jeg har lært av sjefen min i United er det at lojalitet er noe av det viktigste som er, sier Solskjær.

Han vil skape en vinnerkultur i Molde, og den avtroppende sjefen for Manchester Uniteds reservelag er klar på hvordan han vil sitt Molde-lag skal fremstå.

- Jeg vil praktisere en offensiv spillestil. En spillestil hvor spillerne koser seg når de spiller kamper. For å bli en god fotballspiller må de ha det gøy ute på banen, både i kamp og på trening, sier Solskjær.

Avviser fallhøyde

2011 ligger an til å bli tidenes Molde-satsing, og moldenserne håper nå at Solskjær kan lede klubben til sitt første seriegull på klubbens 99-årige historie.

På spørsmål om han frykter fallhøyden til de forventningene som stilles til han, lo han forventningspresset bort.

- Det er da ingen fallhøyde! Vi vil skape entusiasme og gjøre alt vi kan for å gjøre Molde til en stor fotballklubb. Jeg forventer nok mer av meg selv enn hva mediene gjør, avslutter kristiansunderen.

Tags: