Tilskuersvikt i Oslo-fotballen

Oslo-lag sliter med lav oppslutning blant hovedstadens innbyggere.
Mandag, 8 november, 2010 - 13:27


Vålerenga registrerte økning i tilskuertallet sesongen 2010, men Oslo-klubben ligger fortsatt langt under snittet fra noen år tilbake. I 2009 var det i snitt 10 788 besøkende tilskuere på Vålerengas hjemmekamper. I år ligger snittet på 13 646 tilskuere, skal man tro statistikksiden NIFS. Økningen sammenfaller med at Vålerenga har begynt å registrere antall betalende tilskuere, fremfor antall besøkende tilskuere.

Langt høyere i 2005
Frida Blomgren, leder for publikum- og arrangementsgruppen i Vålerenga, forklarer økningen med Vålerengas prestasjoner på fotballbanen:

- Vi har hatt en liten økning i tilskuertallet. Dette kan skyldes den underholdende fotballen og suksessen vi har hatt på fotballbanen, sier Blomgren, som i tillegg forklarer at omleggingen til å registrere antall besøkende tilskuere har bidratt til å øke tilskuersnittet.

Under gullsesongen i 2005, hadde Vålerenga et tilskuersnitt på 15 628 besøkende tilskuere. Dette ville vært langt høyere om man hadde registrert tilskuerne på samme måte som man gjør i dag. Blomgren hevder det er flere grunner til tilskuersvikten de siste årene.

- TV-produktet har blitt bedre, og folk kan nå se alle kampene hjemme. Når kampene spilles på høsten er det ofte kaldt, slik som kampen mot Tromsø søndag, og da velger folk like gjerne å se den hjemme, forklarer Blomgren.

Andre Oslo-lag sliter
Andredivisjonsklubbene Skeid og KFUM Oslo har begge litt over 200 tilskuere i snitt på hjemmekampene sine. Skeid hadde i 2009 over 500 tilskuere i snitt på sine kamper, da laget spilte i Adeccoligaen, men denne sesongen har man kun hatt 237 tilskuere i snitt på hjemmekampene på Bislett.

KFUM Oslo er for øyeblikket det nest beste laget i Oslo, etter en strålende sesong på fotballbanen. Ekeberg-klubben har ifølge egne beregninger 202 personer i snitt på sine kamper. Snittet ble hevet kraftig av en kamp - der KFUM-Arena hadde 802 besøkende (mot HamKam).

Lyn fortsatt nest størst
Lyn-supporterne fortsetter å støtte klubben sin, på tross av at klubbens seniorlag måtte spille i 6. divisjon denne høsten. Tall fra Lyns supporterklubb Bastionen viser at klubben hadde et snitt på 1047 tilskuere på sine hjemmekamper i 6. divisjon.

I kampen mellom Lyn og Vinderen kom det hele 2120 tilskuere. Dette var ny publikumsrekord i 6. divisjon.

Tags: