Vant både på banen og tribunen

Fredrikstad fotballklubb tok søndag et stort steg mot Tippeligaspill neste år, med god hjelp fra supporterne.
Mandag, 22 november, 2010 - 15:56


- I dag var det nesten som å spille på Fredrikstad stadion. Supporterne var helt utrolige, uttalte målscorer Raio Piiroja til fredrikstadfk.no etter søndagens seier over Hønefoss.

Storseier

Hønefoss tok imot Fredrikstad hjemme på AKA Arena i den første av to kvalifiseringskamper for Tippeligaspill neste år. På forhånd var Hønefoss regnet som favoritt av blant andre Arne Scheie. Det var derimot plankebyens spillere som etter 90 spilte minutter kunne juble høyest. Til slutt viste måltavlen 1-4, og sjansen er dermed stor for at Hønefoss må ta steget ned i Adeccoligaen, etter bare én sesong i toppdivisjonen.

Har fortsatt håpet

Returoppgjøret spilles torsdag kveld, men til tross for det vanskelige utgangspunktet, har ikke Hønefossleiren gitt opp håpet ennå.

- Du får meg aldri til å si at det er kjørt. Men vi ødela festen for oss selv i dag, sa Hønefosstrener Tom Gulbrandsen til NRK etter kampen.

Men han la ikke skjul på at det kommer til å bli tøft.

- Ja, det ser veldig dårlig ut, sa Gulbrandsen.

I Østfold er selvsikkerheten høyere, og talsperson for Plankehaugen, Fredrikstads supporterklubb, Jaran Berg føler seg skråsikker på seier.

- Vi taper ikke med fire mål på Fredrikstad stadion. Bare to ganger har vi gjort det før; mot Lech Poznan og Rosenborg, men de er i en helt annen klasse enn Hønefoss.

17 suppporterbusser

Fredrikstadtrener Tom Freddy Aune var naturligvis storfornøyd  etter kampen, og han ga mye av æren til alle som dro de 15 milene for å støtte laget.

- Jeg håper hele Norge så hvor fantastiske supportere vi har, sa han til fredrikstadfk.no etter kampen.

Og det var med god grunn han kunne takke supporterne. Fredrikstads supporterklubb, Plankehaugen, hadde satt opp 17 gratis supporterbusser. Av totalt 2800 solgte billetter, sto bortesupporterne for om lag 2000, ifølge Jaran Berg.

Hønefoss senket billettprisene i håp om å trekke flere til stadion, men 1200 seter ble allikevel stående tomme. Nå har supporterklubben Fosseberget satt opp gratis busser til returoppgjøret, og de håper mange vil benytte seg av tilbudet.

Det skremmer ikke Jaran Berg, som er sikker på at Fredrikstad kommer til å vinne tribunekampen på torsdag også.

- Vi anslår at det kommer 100-200 fra Hønefoss, og de skal få det tøft i møte med våre 12000.

Tags: