Vil tilbake til toppen

Sparta Warriors lå flere uker på toppen av tabellen i eliteserien i ishockey med kun to tap i løpet av sytten kamper. Men så gikk det galt.
Tirsdag, 23 november, 2010 - 15:30


Først tapte de mot Vålerenga. Deretter måtte de se seg slått av bunnlaget Frisk-Asker. Sparta så lenge ut til å være kongen av GET-ligaen. Nå har Vålerenga vippet dem av tronen, og bare tre poeng bak lurer Stavanger Oilers.

Ingen festdag

18. november spilte Sparta mot Vålerenga hjemme i Sparta Amfi. Med blant annet Sarpsborgs fotballsupporere som publikum var det duket for en kamp med mye trøkk fra tilskuerne, og høy stemning. Hockeyklubben hadde invitert fotballheltene i Sarpsborg 08, slik at de kunne motta en hyllest fra publikum i Sparta Amfi.

Det ble likevel ikke den festdagen de hadde håpet på. Da sluttsignalet gikk, hadde gjestene fra Oslo vunnet 3-2, og seks poengs ledelse på tabellen var redusert til tre.

Ikke tilfeldig

- Jeg syns ikke Sparta spilte dårlig i kampen, men Vålerenga er et godt lag. Vi hadde flere klare målsjanser, men tapte likevel, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

Det er andre gang de har tapt mot Oslo-laget. Forrige gang var på bortebane, og også der var det kun ett mål som skilte. Nilsen mener likevel at det er farlig å skylde på tilfeldigheter.

- Vålerenga har vært gode i spill uten puck, og spillerne har ofret seg mye, sier han.

Dårlig laginnsats

21. november spilte Sparta mot Frisk-Asker, et lag som lå på bunnen av tabellen. Det meste skulle tilsi en seier til sarpingene, men skuddstatistikken taler en annen historie. I 2. periode hadde Frisk-Asker 20 skudd på mål. Sparta hadde 7. At Frisk-Asker vant kampen 6-4 er ikke annet enn riktig.

- Det var rett og slett dårlig laginnsats. Vi må ha hardt arbeid i bunn. Dette var en vekker, forteller trener Nilsen.

Revansjesugne iskrigere

I kveld spiller Sparta mot Storhamar på bortebane.

- Vi har pratet litt med spillerne, blant annet om det er noe vi skal endre på. Før kampen har vi spurt dem: Hva er det Storhamar er gode på som vi kan gjøre dem dårligere på? Og hva er de dårlige på som vi kan utnytte?

Nilsen legger til at Sparta har et mål om å være i toppen. Det er et revansjesugent Sparta Warriors som inntar Hamar OL-amfi i kveld. 

Tags: