Bare ett norsk lag til Champions League

Norge er europamestere i håndball for kvinner, men må nøye seg med ett lag i Champions League.
Mandag, 14 november, 2011 - 15:08


I Europas beste kvinnelige håndballnasjon skulle man tro at det er et høyt nivå på klubbene. Men etter at Byåsen søndag kveld ble slått ut av Champions League står Larvik igjen som det eneste norske laget i Europas gjeveste turnering.

– Deltagelsen i Champions League viser at nivået på damesiden i Norge er for dårlig. Det er kun Larvik og Byåsen som er i nærheten av et høyt nok nivå, sier daglig leder i Byåsen, Geir Helbostad.

 – Allikevel viser breddehåndballen at vi ikke trenger å bekymre oss for norsk håndball i fremtiden, legger han til.

Hadde muligheten

Norge har vunnet europamesterskapet i håndball for kvinner fire år på rad, men for de norske klubbene er det ikke like rosenrødt. Etter 28-28 mot tyske Thüringer søndag kveld ble drømmen om å gå videre til hovedrunden i Champions League lagt i grus for Byåsen.

Presidenten i Norges håndballforbund er ikke veldig bekymret, men innrømmer at de ønsket å ha to lag i hovedrunden.

– Sett i forhold til klubbene i resten av Europa så er vi på et høyt nivå. Selv om det kun er Larvik som klarer å komme seg til hovedrunden i Champions League, satses det stort på både herre- og kvinnesiden i Norge, sier president i Norges håndballforbund, Karl-Arne Johannessen.

– Postenligaen er viktig

Mia Hermansson-Högdahl er assistenttrener for det norske damelandslaget og mener at et høyt nivå i Postenligaen og førstedivisjon er viktig for det norske landslaget.

– For unge jenter som skal utvikle seg er det helt essensielt at de norske klubbene kan hjelpe dem til å utvikle seg, slik at de en dag kan spille på landslaget, sier hun.

Tags: