Moss går mot investorløsning

Men styret i den konkurstruede klubben vil ikke røpe hvor pengene kommer fra.
Tirsdag, 15 november, 2011 - 14:39


Styremedlem Fredrik Scheinert er en av dem som prøver å finne løsninger som kan redde Moss Fotballklubb fra konkurs.

- Vi har satt i gang flere prosesser for finansiering av videre drift. Det jobbes med å få økonomisk støtte fra investorer.

- Fra kommunen eller private aktører?

- Det har jeg ikke lyst til å si. Men jeg kan røpe at vi nærmer oss en løsning.

I går ble det vedtatt i bystyret at Moss får lov til å selge stadionnavnet til det som i dag heter Melløs Stadion. Det er dermed mulig at den økonomiske løsningen kan være forbundet med en slik sponsoravtale.

Ingen D-dag

I sommer ble 15. november satt som datoen da klubbens skjebne skulle bestemmes. Scheinert avdramatiserer det som skal skje i dag.

- I dag har vi egentlig ikke så mye å gjøre. Vi skal ha et styremøte neste uke hvor vi diskuterer finansieringen av klubbens videre drift. Fristen for å melde sin ankomst til det møtet går ut i dag.

6 millioner i gjeld

Den dårlige økonomien i norsk fotball har fått bred mediedekning de siste årene. Likevel er det få norske toppklubber som har måttet begjære konkurs. Scheinert forsikrer om at situasjonen er så alvorlig som den har virket som.

- Når man har så mye gjeld som oss, så er det klart at det er en reell fare for konkurs.

- Hvor mye gjeld har dere?

- Vi har en samlet gjeld på 6 millioner kroner. Men dette er både kortsiktig og langsiktig gjeld. Det er kun 2 av de millionene vi trenger for å komme oss gjennom 2011.

Et vanskelig år

Moss FK er med sin 105 år lange historie en av landets mest tradisjonsrike klubber. Men nå er det dystre tider. Resultatet etter en grusom 2010-sesong var 5 millioner i gjeld og nedrykk fra addeccoligaen.

2011 har blitt et nytt vanskelig år for klubben, og siden sommeren har konkursspøkelset hengt over Melløs Stadion. Men nå virker det altså som at klubben kan gå en lysere fremtid i møte.

Tags: