Åpnet Funkispark i Tryvann

Kakao, kaffe og mange smil stod på menyen da Oslo Vinterpark inviterte til snorklipping av den nye parken for funksjonshemmede og nybegynnere i Tryvann.
Tirsdag, 24 januar, 2012 - 17:48


Bålet spraker innbydende og i et telt lengst ned i bakken står en DJ og spiller popmusikk på full guffe - for det finnes all grunn til å feire.

- Vinteren er for alle, og alle som har lyst skal få være med, åpner Oslo Vinterparks styreleder Jan Sundt sin tale ved innvielsen av storsatsningen for funksjonshemmede ungdommer..

Monday is funday

Det klappes ivrig i vottene til de drøyt hundre menneskene som har trosset vinterkulden for å være med å innvie det nye, handikapptilpassede aktivitetsområdet i alpinanlegget i Tryvann - Funkisparken.

Aktivitethjelpsfirmaet Bardum stiller med et titall forskjellige varianter av sit-skis for alle som vil prøve, og for den som ikke tør å kaste seg ut i bakken finnes mange hjelpende hender.

På mandagsettermiddager kan ungdommer med forskjellige fysiske utfordringer komme opp hit å få gratis heiskort og låne handikapptilpasset utstyr, uansett tidligere erfaringsnivå.
 

Bak initiativet står Oslo Vinterpark, Skiforeningen, Snowboardforbundet og Norges Idrettsforbund.

- Gøy! synes femårige Maria Agathe som kommet opp sammen med mamma og pappa for å kjøre bi-ski - en handikapptilpasset ski med sete og sikkerhetsstropper.
Maria er blind, men med mamma ved rattet kan hun allikevel gjøre det hun liker aller best - å kjøre kjempefort på ski.

Snorklipping med ny vri

Også Oslo-ordfører Fabian Stang hadde tatt turen opp i Tryvann denne mandagsettermiddag.
Stang fikk æren av å holde åpningstalen for Funkisparken, og da snoret skulle klippes, ble det gjennomført på en noe utradisjonell måte. To tøffe gutter på bi-ski suser nedover bakken og gjennom det røde båndet i det ordfører Stang erklærer Funkisparken åpnet.

- Jeg bare kjørte ned, midt i båndet! sier seksårige Magnus fornøyd. Til tross for at han sitter i rullestol, er ikke Magnus det minste redd for fart.
Tvert imot - med pappas stødige hånd på styret sklir Magnus ned bakken med et gledeshyl. Sammen har de vært på tur både til Hurdal og Filefjell, og nå gleder Magnus seg til en andre sesong på bi-skien sin.

Se video fra åpingen her.

Blandt publikum var både snowboardlegende Terje Håkonsen og ryggskadde Torgeir Berre å se, sammen med paralympicsmester Cato Zahl-Pedersen. Utfordringer er et kjent tema for sistnevnte utøver, som også holdt en tale hvor han delte om sine erfaringer fra et liv uten armer.

-  Jeg håper at Funkisparken skal være med å forme de kommende utøverne for Paralympics, sa Zahl-Pedersen, og oppfordret de besøkende til å utfordre kroppen - og redselen sin.

Noe for alle

For de som ikke er helt klare for å utfordre kroppen sin på egen hand, stiller Snowboardforbundet, Skiforeningen og Oslo Vinterpark med åtte instruktører og ledsagere, i tillegg til en rekke intruktører fra Bardum.
Hovedpoenget er at alle skal få sjansen at komme opp å møtes - uansett fysisk evne, farge og religion.

- Unntaket er selvfølgelig at alle må tilbe snøguden, runder styreleder Sundt av talen sin.

 

 

Tags: