Karrierepunktum for Evensen

Minutter etter at VM-laget var tatt ut, la en gråtkvalt Johan Remen Evensen opp som skihopper, ett år etter at han tok verdensrekord i Vikersund.
Tirsdag, 21 februar, 2012 - 08:23


Mandag skjedde det som ingen forutså. Johan Remen Evensen trakk seg som skihopper med umiddelbar virkning på en pressekonferanse på Gardermoen.

Evensen forklarte at han fra naturen side er gitt en kropp med mer muskler enn hva som er ideelt for en skihopper. Da har det til tider vært tungt å hele tiden skulle veie minst mulig, og samtidig leve et sunt liv. Det er grunnen til at han nå legger skiene på hylla.

- Jeg velger å gi meg, fordi kroppen sier at den har fått nok og gjør at jeg ikke kan prestere på det aller høyeste nivået, noe jeg burde, sa Evensen som bare så vidt klarte å holde tårene tilbake. - Det vanskeligste blir helt klart å ikke være en del av landslagsgjengen lenger.


Hør en gråtkvalt Evensen fortelle hvordan det blir å forlate lagkameratene.

Skuffende sesong

26-åringen satte verdensrekord i prøve-VM i fjor, men har ikke hatt en optimal sesong i hoppbakken i år. Han avsluttet allikevel godt, med 23. plass og verdenscuppoeng under et verdenscuprenn i Oberstdorf forrige helg.

- Jeg har jobbet hardt både i sommer og nå i vinter, men jeg har ikke klart å komme opp på nivået. Jeg oppfylte drømmen min fra da jeg var åtte år, nemlig å ta verdensrekord. Karrieren min har vært mye større enn jeg noen gang kunne forestille meg, sa han.

- Støtter avgjørelsen

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var overbevist om at Evensen valgte det riktige, selv om han gjerne skulle sett den talentfulle hopperen med videre.

- Evensen ser de brutale fakta i øynene. Han slutter som verdensrekordholder og hadde nok kommet med på ethvert landslag til det kommende VM om han hadde villet nå dit. Han viser stor respekt for de andre utøverne, sa Bråthen.

På spørsmål om hva Evensen skulle ta seg til nå, svarte han spøkefullt:

- Først og fremst skal jeg overvære noe av det råeste som finnes, VM i Vikersund. Deretter vet de som kjenner meg at jeg garantert finner på et eller annet.

- Jeg skal i hvert fall ikke stille i “Skal vi danse”, la han til, med klar referanse til tidligere lagkamerat Anders Jacobsen, som deltok i TV-programmet etter at han la opp i fjor.

Tags: