Slik blir VM-laget

Anders Bardal og Tom Hilde får med seg Bjørn Einar Romøren og to mesterskapsdebutanter til Vikersund.
Tirsdag, 21 februar, 2012 - 11:49


Da landslagssjef Alexander Stöckl mandag offentliggjorde troppen til skiflygings-VM ble ikke verdensrekordholder Johan Remen Evensens navn lest opp. Evensen sjokkerte ved å fortelle at han legger hoppskiene på hylla, og Bjørn Einar Romøren blir derfor femtemann på det norske laget i Vikersund.


Se landslagssjefen forklare laguttaket.

- Det er veldig synd med Johan. Vi har prøvd alt de siste ukene, men han har ikke vist seg god nok, sa Stöckl på pressekonferansen.

Kun fire får konkurrere

I tillegg til Bjørn Einar Romøren, vil laget bestå av Tom Hilde, Anders Bardal og mesterskapsdebutantene Anders Fannemel og Rune Velta. Landslagssjef Stöckl forteller at det er den siste tids prestasjoner som ligger til grunn for uttaket.

- Disse fem utøverne har alle levert bedre enn for eksempel Johan den siste tiden. Derfor er de med, og dette er det beste laget vi har per i dag.

Norge kan bare stille med fire utøvere i selve konkurransen. Det betyr at én av de fem i troppen ikke vil få muligheten til å kjempe om medaljer. Landslagssjefen forteller at det ennå ikke er bestemt hvordan man skal avgjøre hvilke fire som får muligheten til å konkurrere. Det blir bestemt under et møte på onsdag.

Debutantene drømmer om edelt metall

20 år gamle Anders Fannemel og 22 år gamle Rune Velta har tatt hopp-Norge med storm denne sesongen. Førstnevnte satte ny personlig bestenotering med 216 meter i Oberstdorf forrige helg, og satser på enda lengre hopp i Vikersund.

- Jeg håper jeg klarer å fokusere på arbeidsoppgavene mine og hoppe langt på ski. Målet er å sette ny pers, klarer jeg det kan det være godt nok til å være med i toppen, sier Fannemel til Journalen.

Han kan sammen med Rune Velta få sin mesterskapsdebut til helgen og ungguttene forteller at det er ekstra stort å få denne muligheten på hjemmebane. Fannemel innrømmer at medalje i lagkonkurransen er det store målet.

- Jeg turte ikke å tenke på VM-deltakelse da sesongen startet, men hvis jeg får være med på laghoppingen søndag kan medalje være mulig. Det har vi vist før i år at vi er gode nok til.

Romøren inne som femtemann

Etter at Johan Remen Evensen hadde gitt beskjed til landslagsledelsen om at han ikke følte seg god nok til VM-troppen, var det Bjørn Einar Romøren som sikret den femte og siste plassen på laget.

- Det er ikke noe nytt for meg å komme med i siste liten, og jeg prøver å tenke minst mulig over sånne ting. Jeg vet innerst inne at jeg uansett er god nok til å være med i toppen i et skiflygingsmesterskap, sier Romøren.

Den tidligere verdensrekordholderen har imidlertid hatt en skuffende sesong, og i helgens verdenscuprenn i skiflyging i Oberstdorf ble han bare nummer 20. Allikevel sikter også han mot medalje i Vikersund.

- Drømmen er selvfølgelig å være med helt oppi der. Man stiller alltid til start i et mesterskap med en drøm om medalje. Nå skal jeg forbedre meg mest mulig for å være klar om jeg får sjansen.

Rekordstort forhåndssalg

Arrangørene av Vikersund-VM var også til stede på mandagens pressekonferanse. Til de individuelle konkurransene fredag og lørdag og lagkonkurransen søndag er det til sammen solgt over 35 000 billetter. Iifølge arrangøren overgår dette alle forventninger.

Dermed ligger alt til rette for nok en VM-folkefest her til lands. Her kan du se rennprogrammet for helgens VM.

 

Tags: