Alt du trenger å vite før prestisjemøtet i kveld

Chelsea tar imot de regjerende mestrene Barcelona i Mesterligaens semifinale.
Onsdag, 18 april, 2012 - 13:20


Etter å ha beseiret henholdsvis Benfica og AC Milan i Mesterligaens kvartfinale, er det duket for et mestermøte mellom Chelsea og Barcelona. Kampen har avspark klokken 20.45 på Stamford Bridge, og er den første av to semifinaler mellom de europeiske fotballgigantene.


I GÅR VANT BAYERN MÜNCHEN 2-1 OVER REAL MADRID.

– Vi kan ikke ta øynene fra ballen et sekund, for hvem som helst av Barcelona-spillerne kan finne på noe magisk med ballen, sier Chelseas Ashley Cole til det europeiske fotballforbundets (UEFA) offisielle hjemmesider.

Vil ha revensj

Og med forrige semifinale friskt i minne, der Chelsea røk ut etter ett overtidsmål, er venstrebacken klar på at blåtrøyene må være konsentrerte hele kampen.

– Mot et slikt lag må man være konsentrerte ikke bare i 90 minutter, men 94 eller 95 minutter. Forrige gang var vi gode helt frem til minuttet (93. minutt) Iniesta scoret, så vi vet vi må prestere nå, sier Cole.

I 2008/09-sesongen, da tilsvarende kamp ble spilt med de samme lagene, var det ett overtidsmål som avgjorde. Andrés Iniesta gjorde 1-1, og sendte Barcelona videre til finalen på bortemålsregelen. Kampen ble dømt av norske Tom Henning Øvrebø, og Chelsea-spillerne raste etter kampen fordi de mente han hadde dømt dem ut av sluttspillet.

Selv om Barcelona den gang tok seg til finalen, og også vant, har ikke katalanerne slått Chelsea på de siste fem forsøkene. Og på sin hjemmebane Stamford Bridge har Chelsea statistikken på sin side. I løpet av fem oppgjør i Londons hovedstad har Chelsea vunnet tre, spilt én uavgjort, og tapt kun én gang mot Barcelona.

Uønsket favorittstempel

Likevel ønsker ikke Chelseas midlertidige trener Roberto Di Matteo favorittstempelet. Di Matteo overtok treneransvaret etter at André Villas-Boas fikk sparken. Han tror Chelsea må unngå feil for å ta seg til finalen i München.

– Vi må spille to perfekte kamper, men de siste ukers kamper har gitt oss troen på at vi kan klare det. Moralen blant spillerne er høy, og jeg tror ikke vi kunne fått en bedre inngang på kampen enn den vi fikk på søndag, sier Di Matteo til UEFA.com

David Luiz skadet

For på søndag ble Chelsea klare for FA-cupfinale da Tottenham ble beseiret med sifrene 5-1. Eneste hake ved seieren var at midtstopper David Luiz måtte gå av banen med en hamstringsskade. Brasilianeren er forventet å være ute i to uker, og rekker dermed verken hjemmekampen på Stamford Bridge eller returmøtet som spilles på Camp Nou den 25. april. Bortsett fra David Luiz, er kun Ryan Bertrand og tidligere Barcelona-spiller Oriol Romeu ute med skade for det blå hjemmelaget.

For Barcelona er både Gerard Piqué og Daniel Alves klare for kamp etter kortere skadefravær, og Ibrahim Affelay er på bedringens vei etter en kneskade. Seydou Keita, David Villa og Andreu Fontàs er de eneste som står på katalanernes skadeliste.

Farlige kontringer

Barcelonas Cesc Fábregas returnerer til Englands hovedstad for første gang siden hans overgang fra Arsenal, og spanjolen ser frem til møtet mot det eneste gjenværende engelske laget i Mesterligaen.

– Jeg har spilt mange interessante kamper mot Chelsea med Arsenal, og nå forventer jeg det samme med Barcelona. Selv om vi prøvde å spille ballbesittende med Arsenal, var de alltid farlige fordi de er kreative når de bryter, og Drogba kan score. Vi må passe oss for kontringene de kan skape, sier Fabregas, som ønsker å vinne Mesterligaen med Barcelona på første forsøk.

Messi i storform

Det er mange som holder Barcelona som favoritter. Barcelona har vunnet Mesterligaen to år på rad, og har holdt stø kurs mot årets finale så langt. I hjemlig serie gjør de det også godt, og ligger fire poeng bak ledende Real Madrid, som de møter til dyst på hjemmebane førstkommende lørdag. Samtidig scorer argentinske Lionel Messi mer enn noensinne og er i storform foran oppgjøret. Argentineren har nettet i 10 strake ligakamper, og står nå bokført med imponerende 41 mål totalt i ligaen. Det er nok til å dele førsteplassen med Cristiano Ronaldo, men i Mesterligaen troner han alene på topp med sine 14 scoringer.

Topper lagene

Både Chelsea og Barcelona kommer til å satse stort på kampen, og det er ventet at Di Matteo og Barcelona-trener Pep Guardiola stiller med toppet mannskap. Journalen tror lagene stiller med følgende ellevere:

Chelsea (4-3-3): Cehc; Cole, Terry, Ivanovic, Bosingwa; Ramires, Lampard, Meireles; Mata, Drogba, Sturridge

Barcelona (4-3-3): Valdés; Puyol, Mascherano, Piqué, Alves; Xavi, Busquets, Cesc Fabregas; Alexis, Messi, Iniesta

Kampens dommer er Felix Brych fra Tyskland. Han har med seg Mike Pickel og Mark Borsch på sidelinjene, mens Manuel Gräfe er fjerdedommer.

Tags: