Her er alt du trenger å vite foran mestermøtet

Bayern München tar imot Real Madrid i Mesterligaens semifinale.
Tirsdag, 17 april, 2012 - 12:18


To europeiske fotballstormakter barker sammen på Allianz Arena i München i kveld. Den tyske tabelltoeren Bayern München tar nemlig imot den spanske serielederen Real Madrid i semifinalen i Mesterligaen.

Semifinalen spilles over to kamper, og returkampen i Madrid går av stabelen om en uke. Hjemmelaget Bayern München er derfor avhengige av et godt resultat på eget gress  – for kveldens gjester er blant de sterkeste hjemmelagene i Europa.

Tar ikke lett på Bayern

Real Madrid er favoritter foran dobbeltoppgjøret. Spanjolene feide over all motstand i gruppespillet og tok atten poeng av atten mulige, før de slo ut russiske Zenit St. Petersburg i 8-delsfinalen. I kvartfinalen måtte kypriotiske APOEL Nicosia bite i gresset, for José Mourinhos mannskap vant 10-2 sammenlagt.

Men Real Madrid-forsvarer Sergio Ramos (26) insisterer likevel på at spanjolene ikke har råd til glipptak i München i kveld.

 – Bayern har et lag som tilhører verdenseliten. Vi har stor respekt for dem, men målet vårt er å nå finalen, sier Ramos, ifølge det europeiske fotballforbundets (UEFA) offisielle hjemmesider.

Bayern-stjerne ser frem til kampen

Bayern München spilte 0-0 hjemme mot middelhavsfarer Mainz i helgen, og storklubben ligger åtte poeng bak serieleder Borussia Dortmund i den tyske Bundesligaen. Bayern-kaptein Philipp Lahm (28) gleder seg uansett til møtet med Real Madrid og Cristiano Ronaldo.

– Vi forbereder oss på å møte ett av verdens beste fotballag. Det er noe vi ser frem til, selv om vi har enorm respekt for Real Madrid, sa tyskeren på pressekonferansen foran gigantmøtet.

Formsvikten i hjemlig serie kan skyldes at Bayern-trener Jupp Heynckes satser på Mesterligaen. 66-åringen hvilte nemlig flere nøkkelspillere i hjemmemøtet med Mainz, og blant spillerne som startet på benken var stjernevingen Franck Ribéry (29). Franskmannen fikk selskap på sidelinjen av meritterte spillere som kaptein Lahm, storscorer Mario Gomez og den tyske landslagsspilleren Toni Kroos.

Lover spektakulær forestilling

Real Madrid og Bayern München har nettet til sammen 54 mål i Mesterligaen denne sesongen. Bayern-trener Heynckes lover tilskuerne en severdig kamp.

– Det er store forventninger foran kampen, som kommer til å bli et spektakulært oppgjør. Jeg forventer en interessant kamp, sier han, ifølge UEFA.

Bayern-bossen får støtte av trenerkollegaen i Real Madrid, José Mourinho (49).

– De har et godt lag med en dyktig trener. Det bør bli et spennende oppgjør.

Ingen vil ha favorittstempelet

Real Madrid har etablert seg som ett av verdens beste lag denne sesongen, mens Bayern München har åtte seire på de ni siste hjemmekampene mot den spanske hovedstadsklubben. Men ingen av trenerne ønsker favorittstempelet foran kveldens match på Allianz Arena.

– Jeg mener at vi ikke er favoritter, sier Real Madrid-manager José Mourinho.

Samtidig utroper Bayern-trener Jupp Heynckes spanjolene til knappe favoritter

– Det er ingen klar favoritt etter mitt syn, men Real Madrid er i god form og har et sterkt lag. Angrepet deres er imponerende, sier tyskeren.

Begge lag stiller med toppet mannskap

Både Real Madrid og Bayern München har med sine antatt beste spillere i sine respektive tropper. Det betyr at Mourinho og Heynckes kan velge og vrake i stjernespillere. Journalen tror lagene stiller med følgende ellevere:

Bayern München (4-2-3-1): Neuer; Lahm, Boateng, Contento, Luiz Gustavo; Schweinsteiger, Tymoschuk; Ribéry, Müller, Robben; Gomez.

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Benzema, Özil, Ronaldo; Higuaín.

Avspark på Allianz Arena i München er klokken 20.45. Kampen sendes direkte på Viasat Fotball, og sendingen begynner en time før kampstart.

Tags: