Grasrota på UEFAs agenda

I neste uke skal 150 representanter fra UEFA-nasjonene møtes til konferanse om breddefotball i Oslo.
Tirsdag, 9 april, 2013 - 12:07


8. til 12. april skal UEFA og 150 representanter fra de
nasjonale fotballforbundene i Europa møtes på Ullevaal stadion i Oslo for å gjennomføre «UEFA Grassroots Workshop» for 10. gang. Workshopen sees på som en avgjørende og viktig del for å forbedre arbeidet med breddefotball i Europa.

En av UEFAs viktigste prioriteringer er å arbeide for å livnære breddefotballen i Europa. Argumentene for dette arbeidet er at elitefotballen kan ikke overleve uten en god og sunn organisering helt fra grasrotnivået.  Gjennom UEFA Grassroot Charter blir de ulike medlemsnasjonene i UEFA kategorisert utifra hvordan de scorer på flere områder innenfor breddefotballen, og Norge befinner seg høyt oppe på denne listen sammen med ni andre nasjoner.

– Det er en stor og viktig konferanse som er med på å høyne statusen til breddefotballen i hele Europa. Hovedfokuset blir å drøfte utfordringene man står ovenfor i årene som kommer. UEFA er svært opptatt av at det gis et godt aktivitetstilbud til barn og unge, ikke bare for å utvikle toppspillere, men for å ta et samfunnsansvar. Dette er helt i tråd med hvordan vi tenker og jobber i Norge, uttalte utviklingsdirektør i NFF, Alf Hansen, til fotball.no.

Hansen sitter selv i UEFA Grassroot Panel, som er en ekspertgruppe som arbeider for å utvikle breddefotballen i Europa.

Norge er langt framme

Hansen uttaler at han er godt fornøyd med utviklingen av breddefotballen i Norge, og trekker fram utviklingen på anleggssiden med bygging av kunstgressbaner har vært viktig.

– I Norge spiller en stor andel jenter fotball, og dette er noe vi er spesielt godt kjent for ute i Europa.

150 deltakere på konferansen vil få presentert den norske modellen for arbeid med breddefotball, men Hansen mener også at det vil være gunstig for NFF å få presentert hvordan andre land organiserer sin breddefotball.

– Det blir noen lærerike dager for oss, for vi har også mye å lære av andre, uttalte Hansen.

Norge har kommet godt i gang med kvalitetsklubbprosjektet, og utviklingsdirektøren forteller at spesielt England og Skottland har vært viktige inspirasjonskilder for denne utviklingen.

Tags: