Stjernefattig ski-NM

NM-arrangørene hadde profilert seg stort med skistjernene Bjørgen, Northug og Johaug. Ingen av de stilte.
Mandag, 8 april, 2013 - 13:22


Da Martin Johnsrud Sundby søndag cruiset inn til sitt andre NM-gull for helga var det uten var det ikke snakk om noen tett batalje. Ned til andremann Simen Østensen var det knappe to minutter.  Lanngrenns-NM del to på Budor i Hedmark var et norgesmesterskap med B-preg.

Manglet profiler

Heidi Weng var eneste løper fra de gullvinnende stafettlagene fra VM som stilte til start. Profiler som Northug, Bjørgen, Johaug, Røthe og Rønning glimtet med sitt fravær. Noen av disse ble syke, og kan derfor ikke klandres. Leder i arrangørklubben Nordbygda/Løten Ski , Ivar Stuan, uttrykte overfor NRK forståelse for langrennsprofilenes valg:

– Etter en sånn fantastisk sesong som langrennsløperne har hatt, er det ikke uventet at løperne kan bli syke.

I NM-avisa for arrangementet ble Johaug, Bjørgen og Northug viet mye oppmerksomhet, og disse løperne har blitt brukt mye i markedsføringa av arrangementet.

Oppdelt NM

I år ble NM på ski delt opp i to deler – første del på Gåsbu i januar og andre del på Budor sist helg. Verdenscupen i langrenn ble avsluttet i Falun to uker tidligere.

– Når folk er ferdige med en sesong, så blir du sliten, du blir småsjuk, og så er det slutt, sa landslagstrener Steinar Mundal til NRK. Han er kritisk til dagens ordning med to NM-helger.

– Jeg ville ha foretrukket ei hel NM-uke i januar.

Tags: