Fire Strømsgodset-spillere kan gi landslagsuksess

Fredag venter Per Mathias Høgmos ilddåp. Landslagstreneren tror at Strømsgodset-relasjoner kan bli avgjørende.
Tirsdag, 8 oktober, 2013 - 14:49


Per Mathias Høgmo er klar for sin første utfordring som landslagssjef, nemlig bortekamp mot Slovenia.

- Vi har hatt kort tid fram mot den første landskampen, og dermed kan det bli viktig å tenke relasjoner, sa Høgmo på landslagets pressekonferanse på Hotel Bristol tirsdag.

Fire Strømsgodset-spillere har blitt tatt ut i troppen. Stefan Johansen, Ola Kamara, Lars-Christopher Vilsvik og Øyvind Storflor kan få sjansen på fredag.

- Vi har mange gode individualister i dette laget, og Øyvind er god til å binde laget sammen. Vi må finne en balanse mellom individualister og spillere som kan heve hele laget, sier landslagssjefen. Han ser ikke bort i fra at Godset-spillerne kan få muligheten sammen.

- Det er en fordel med spillere fra samme lag. Samtidig er vi opptatt av at spillere skal spille i sine vante posisjoner. Det må være utgangspunktet vårt.

JohansenStefan Johansen håper at flest mulig fra Strømsgodset skal komme på banen i fredagens landskamp mot Slovenia. Foto: Ida MosengHar tro på Høgmos spillestil

Stefan Johansen er glad for at flere av hans Strømsgodset-kollegaer har kommet med på landslaget. Han legger ikke skjul på at han har gode relasjoner med de andre fra Drammensklubben.

- Jeg ønsker selvsagt at vi fra Godset skal få spille, vi kjenner hverandres spillestil godt fra før.

Johansen har spillt tre landskamper under Drillo. Han ser frem til å spille en annen type fotball under Høgmo.

- Jeg har jo ikke spillt for Per Mathias enda, men jeg tror hans spillestil vil passe meg litt bedre, sier Johansen. Han håper han får holde mer på ballen, slik han gjør i Godset.

StorflorØyvind Storflor gleder seg over å være tilbake på landslaget. Foto: Ida Moseng - Godt å være tilbake

Storflor er hittil den siste spilleren som er tatt ut i troppen. Han har ikke vært inne i landslagsvarmen siden 2005, og synes det er godt å være tilbake.

- Dette viser at hardt arbeid over tid hjelper, sier han fornøyd.

Storflor er enig med Godset-kollega Johansen om at de gode relasjonene kan bli en avgjørende faktor.

- Linken vi har i Godset er veldig bra. Jeg håper samspillet vi har offensivt kan utnyttes på landslaget også.

Taktikktavle og visuelle læringsmidler

Høgmo, som er utdannet lærer, er opptatt av at spillerne skal forstå hans måte å spille fotball på.

- Jeg bryr meg ikke om hva som har skjedd før, men heller hvordan vi bør framstå framover. Derfor har jeg brukt taktikktavla mye for å forklare spillerne hva jeg ønsker. I tillegg har vi møter før hver trening, hvor vi gjennomgår treningen og målet for treningen, sier Høgmo.

Landslagssjefen snakker også om at laget må være flinke til å ramme motstanderne hardest mulig.

- Vi må finne våre sterke sider, men også utnytte motstandernes svakheter. Derfor har jeg brukt mye visuelle læringsmidler, slik at spillerne forstår sin rolle.

SkjelbredPer Ciljan Skjelbred er forberedt på en tøff bortekamp mot Slovenia fredag. Foto: Halvor Ekeland Forberedt på tøff bortekamp

Per Ciljan Skjelbred har kun fått seks spilleminutter i den pågående VM-kvalifiseringen. Per Mathias Høgmo har snakket varmt om trønderen tidligere, og allerede i Høgmos første uttak var han med i landslagstroppen igjen.

- Jeg vet ikke hvor store forventninger Per Mathias har, men jeg er her for å gjøre jobben min. Jeg trives på banen og gjør det jeg kan, og da får det være godt nok, sier Skjelbred.

Han spiller klubbfotball i Hertha Berlin. Han er ikke bekymret over at han ikke spiller med noen fra landslaget til daglig.

- Alle her er vant til å møte nye fjes og spille mot nye spillere. Noen av gutta på laget har jeg spilt med tidligere, og noen har jeg spilt mot, så det er ikke ukjent.

Han ser fram mot Slovenia-kampen, og er forberedt på å jobbe hardt.

- Jeg har ikke peiling på Slovenia, men det blir nok en tøff bortekamp. Slik er det alltid i landslagssammenheng. Vi må jobbe knallhardt, holde tett og ta sjansene vi får, avslutter Skjelbred.

 

 

Tags: