Nok en norsk profil dropper hockey-VM

Hele seks spillere står over VM i Minsk. Sistemann i rekken er kaptein Ole-Kristian Tollefsen.
Tirsdag, 29 april, 2014 - 13:13


Tollefsen har nettopp gjort seg ferdig med sesongen for klubblaget Färjestad i Sverige, men har nå valgt å takke nei til verdensmesterskapet i Hviterussland på grunn av en kneskade.

«Helsa går dessverre først i 2014. Satser på at de andre krigerne fra Norge presterer og blør for flagget. Lykke til boys. #HockeyVm», skrev Tollefsen på Twitter i går ifølge VG.

Et stort tap

Backen har vært en nøkkelmann for det norske ladslaget i mange år, og er iføge landslagssjef Roy Johansen en av de store de har lent seg på.

— Det er forferdelig synd og et stort tap for oss at han ikke blir med. Han er en av bautaene i laget, sier Johansen til VG.

— Både på isen og utenfor er han en spiller som alle vil ha med seg. Det ville vært et stort tap for alle lag, men det er ekstra tøft for oss som har få spillere å ta av.

Sammen med Marius og Mats Roselli, Henrik Solber, Patrick Thoresen og en høyst usikker Mats Zuccarello er Tollefsen nummer seks i rekken av spillere som har takket nei til VM.

Usikre resultater

Norge spiller sin første kamp i VM mot Italia 10.mai, og møter deretter Danmark, Sverige, Slovakia, Frankrike, Tsjekkia og Canada. De fire beste lagene i gruppa går videre til kvartfinale.

Med en turbulent oppkjøring til mesterskapet i Minsk, med to klare tap mot kommende motstandere Tsjekkia og Sverige, går Norge et usikkert mesterskap i møte.

Tags: