Arsenal på titteljakt

Arsenal ute etter å øke ligaledelsen når de møter byrival Chelsea.
Torsdag, 21 januar, 2016 - 12:05


På søndag spiller Arsenal mot Chelsea for tredje gang denne sesongen. Arsenal tok første stikk da de slo blåtrøyene 1-0 i Community Shield. Chelsea fikk sin revansje da de vant 2-0 på Stamford Bridge i september.

Chelsea dominans

Historisk sett har Arsenal et lite overtak på rivalen fra vest-London. Resultatene fra tiden etter at Roman Abramovich kjøpte Chelsea forteller derimot en annen historie.

Fra og med 2004/2005-sesongen har Chelsea og Arsenal spilt mot hverandre 28 ganger. Chelsea har vunnet 16 mens Arsenal står med kun 5 seire. 7 av kampene har endt uavgjort.

Møter gamleklubbene

For Petr Ceh blir det en spesiell kamp. Den tsjekkiske målvakten kom til Chelsea i 2004. Etter 333 seriekamper for Chelsea dro han i sommer til nord-London og Arsenal. Cech, som har holdt nullen flest ganger i Premier Leagues historie, har fått mye av æren for Arsenals suksess denne sesongen.

Fabregas returnerte til engelsk fotball i 2014.At han valgte Chelsea var ikke populært blant Arsenal-supporterne. Foto: Flickr/joshjdssCesc Fabregas spilte åtte år i Arsenal før han returnerte til Barcelona i 2011. I 2014 dro han tilbake til London. Men denne gangen var det til den blå delen av London. Det var lite populært i Arsenal-leieren. Den 28 år gamle spanjolen vil nok ikke få noen varm velkomst av hjemmefansen.

Uvanlig få Arsenal-skader

Jack Wilshere er enste Arsenal-spiller som ikke er tilgjengelig til helgens kamp. For et Arsenal-lag som har slitt mye med skader de siste sesongene betyr det mye at de nå ser ut til å hå løst skadeproblematikken.

Det er 12 år siden forrige gang Arsenal tok en ligatittel. Med en frisk spillertropp har de i år alle tiders mulighet til å gå helt til topps.

Eden Hazard blir trolig klar til søndagens kamp. Belgieren, som ble kåret til ligaens beste spiller forrige sesong, har ikke prestert for Chelsea denne sesongen. Men en Hazard i slag vil kunne by på store problemer for Arsenal.

Evige Wenger mot midlertidige Hiddink

Arsenal leder ligaen på målforskjell foran Leicester. Manchester City ligger på tredjeplass kun ett poeng bak duoen. The Gunners har de siste sesongene ofte hatt en lengre dårlig periode hver sesong som har knust deres tittelhåp.

Denne sesongen har de virket sterkere enn på lenge. Arsene Wenger, som har vært i Arsenal siden 1996, har funnet en solid sisteskanse og et forsvar som virker. Kanskje får han også endelig sitt fjerde Premier League-trofé.

To og en halv sesong i Chelsea var det José Mourinho fikk i sin andre periode i klubben. Han fikk sparken i desember etter en sjokkerende dårlig siste halvdel av 2015.

Guus Hiddink fikk dermed sin andre periode som midlertidig manager for Chelsea. I 2009 tok han over da Felipe Scolari fikk sparken. Da ledet han Chelsea til seier i FA-cupen og semifinale i Champions League. Om han klarer å redde Chelseas sesong denne gangen og gjenstår å se. Men en seier mot Arsenal vil være en god start.

Tags: