UFO-arkiver i England

Fra flyvende tallerken til trekantet spionfly.
Torsdag, 18 februar, 2010 - 12:44


I følge BBC har tusener av UFOer har blitt observert de siste tiårene i England.  Gjennom et samarbeid mellom landets forsvarsdepartement og nasjonalarkiv har en stor samling av rapporter nylig blitt offentliggjort.

Rapportene gir detaljerte opplysninger om form og størrelse på flyvende objekter som har blitt observert over hele landet. Flere av observasjonene har også tilhørende tegninger fra de aktuelle vitnene.

Et av vitnene fortalte politiet om hvordan han fikk hudproblemer etter å ha truffet på en “tube of light” da han satt i bilen sin i januar1997.

Churchill lette etter svaret

Blant rapportene finnes det også et notat hvor tidligere statsminister Winston Churchill viser interesse for temaet og ber om en redegjørelse fra sine ministere:

“What does all this stuff about flying saucers amount to? What can it mean? What is the truth?, skal Churchill ha spurt.

I svaret ble han vist til et studie som ble gjennomført i 1951, og som slår fast at “flyvende tallerkner” kan ha fire forklaringer: et værfenomen, et ordinært fly som blir tatt for noe annet, optiske illusjoner og psykologiske vrangforestillinger, eller planlagte forfalskninger.

Forandring i form

Ekspertene mener de framlagte dokumentene viser hvordan det har vært en endring i formen på observerte UFOer de siste tiårene. Sannsynligvis er dette påvirket av hvordan UFOer blir fremstilt på film og TV.

I de siste årene har det blitt sett flere store, svarte og triangulære fartøy, mens det i 1940-1950 ble sett flere tallerkenformede flyvende objekter.

Dr. David Clarke ved Sheffielf Hallam University har skrevet bok basert på arkivene og mener man tydelig kan se hvordan observasjonene forandrer seg med resten av samfunnsutviklingen.

- I den senere perioden som arkivene tar for seg, ble trekantede spionfly vist mye på TV, for eksempel i forbindelse med TV-serien X-files og filmen Independence day. Vi ser at formen på UFOene som ble observert i dette tidsrommet korresponderer med disse endringene i teknologi og samtid.

Rapportene kan lastes ned på nasjonalarkivene sine hjemmesider.

Emneord: