- Rappers rasismeanklage var bunnpunktet

I 2005 hevdet Kanye West at George W. Bush ikke brydde seg om svarte. Den tidligere presidenten beskriver rasismeanklagen som presidentskapets absolutte bunnpunkt.
Torsdag, 11 november, 2010 - 15:30


George W. Bush er i disse tider aktuell med sin første bok ”Decision Points”, hvor han blant annet legger ut om kritikken han fikk som president.

- Jeg mislikte at folk hevdet at jeg løy om masseødeleggelsesvåpen i Irak og at jeg kuttet skatt til de rikes fordel. Men det å bli anklaget for rasisme på grunn av måten Katrina-katastrofen ble håndtert på, representerer det absolutte bunnpunktet i presidentskapet, skriver Bush i boka.

Verre enn 11. september

Anklagen kom da Kanye West brøt ut i en følelsesladd tirade under den direktesendte pengeinnsamlingen for Katrina-offerene. Klippet spredte seg raskt på nett, og rapperens sitat fikk øyeblikkelig kultstatus.

- Selv fem år etter har jeg vanskeligheter med å skrive ned ordene som ble sagt om meg uten å føle avsky, sier Bush under et intervju med NBC-korrespondent Matt Lauer.

Det kommer kanskje som en overraskelse at Bush rangerte utsagnet som verre enn selve orkanen og 11. september. Dette konfronterte Lauer han med.

- Jeg gjør det klart at elendigheten i Louisiana på dette tidspunktet påvirket meg dypt. Jeg tar opp mange vanskelige øyeblikk i boka, men dette var rett og slett et avskyelig øyeblikk. svarer Bush.

Kanye West mente ikke å kalle Bush for rasist. Foto: Kim Erlandsen

 

West  angrer på utsagn

Kanye West er kjent for flere oppsiktsvekkende utsagn under direktesendinger, og er ikke fremmed for å måtte unnskylde seg.

- Jeg var frustert og hadde ikke grunnlag for å kalle George W. Bush rasist. Men under følelsesladde øyeblikk som det, velger vi ikke alltid de riktige ordene, sier West til Matt Lauer.

Lauer spør Bush om hans religiøse overbevisning tillater han å tilgi rapperen.

- Så klart. Jeg hater ikke folk. Jeg hatet aldri Kanye West, svarer Bush.

Emneord: