Behøver kvinner til Davos

World Economic Forum støtter kjønnskvotering i næringslivet. De ønsker flere kvinnelige deltagere til årsmøtet i Davos.
Onsdag, 26 januar, 2011 - 15:19


Arrangørene bak World Economic Forum oppfordrer sine største sponsorer til å stille med minst én kvinne blant deres delegasjoner på inntil fem ledere. Tanken er å skape en mer balansert kjønnsfordeling under møtet. De siste fem årene har kvinneandelen ligget mellom 15-17 prosent. Om sponsorene stiller med én kvinne hver, vil det være 100 kvinner blant deres 500 deltagere.

Tviler

Det er tvilsomt at alle sponsorene vil følge anmodningen til arrangørene. Flere mener at det er for få kvinner som er kvalifisert til å delta. Dette grunner i at det er for få kvinner som har stillinger i toppsjiktet til de selskapene som deltar. Dette er også et kjent fenomen generelt i arbeidslivet, hvor man har problemer med å kvotere kvinner til tradisjonelt mannsdominerte yrker.

Møtet

I dag startet årsmøtet for World Economic Forum i Davos, Sveits. Møtet strekker seg over fire dager og årets tema er “Shared Norms for the New Reality” (Delte normer for den nye virkeligheten). I år vil blant annet den nordiske velferdsmodellen vurderes som en mulig redningspakke for land i krise.

Norsk deltagelse

Disse deltar fra Norge:

- Statsminister Jens Stoltenberg

- Utenriksminister Jonas Gahr Støre

- Statssekretær Espen Barth Eide

- Styreleder i Orkla Stein Erik Hagen

- Konsernsjef i DnB NOR Rune Bjerke

- Konsernsjef i Statoil Helge Lund

- Eier og konsernsjef for Ferd Johan H. Andresen jr.

- Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas.

- Kronprinsesse Mette-Marit vil for første gang også delta sammen med Kronprins Haakon. Kvinner fra verdens kongehus har nemlig vært godt representert de siste årene i motsetning kvinner fra storkonsernene.

 

Les mer om World Economic Forum på deres hjemmesider.

Emneord: