Det muslimske brorskap vil danne politisk parti

Så snart restriksjonene fra Egypts tidligere regime blir opphevet, vil brorskapet få muligheten til å danne sitt eget parti.
Tirsdag, 15 februar, 2011 - 12:51


– Vi skal ikke danne et politisk parti som blir en fløy eller del av vår islamistiske bevegelse. Men vi er ikke imot at en hvilken som helst gruppering, inkludert medlemmer av brorskapet, går hen og danner et politisk parti, sier doktor Abdel Moneim Abul Fotouh, som er med i ledelsen av Det muslimske brorskapet, til NTB.

Muslimbrødrene har ikke hatt lov til å danne eget politisk parti under tidliger president Hosni Mubaraks styre.

Det muslimske brorskapet er en bevegelse med røtter i konservative muslimske miljøer.

Fremdeles protester

På Tahrir-plassen i Kairo er det fremdeles demonstrasjoner, men disse har mistet mye av sin styrke etter at Mubarak annonserte sin avgang fredag 11. februar.

De gjennværende demonstrerer mot politiet.

Militærrådet som tok over styringen etter at Mubarak gikk av fredag, har sagt at det planlegger å overføre makten til sivile krefter og etablere et demokratisk system

Verdensbevegelse

Demonstranter i Egypt mener at hendelsene i landet har vært den utløsende faktoren for det som nå skjer i den arabiske verdenen.

– Tunisa var den utløsende faktoren for Egypt. Men Egypt kommer til å bli den utløsende faktoren for hele verden, sier Walid Rachid i 6. april-bevegelsen, ungdomsbevegelsen som fikk ballen til å rulle i Egypt, til Aftenposten.

Emneord: