Nye opptøyer i Teheran

Politiet bruker vold mot demonstrantene og nekter journalister inngang i landet.
Tirsdag, 15 februar, 2011 - 11:39


Til tross for store statlige sikkerhetstiltak og politiets harde behandling av demonstranter, er det varslet store opptøyer i Irans hovedstad i løpet av dagen, melder Al Jazeera på sine nettsider.

Nyhetsbyrået AP melder at minst tre demonstranter ble skutt av politiet mandag, og flere andre ble fraktet til sykehus etter å ha blitt banket av sikkerhetsstyrkene.

Får ikke observere

På samme måte som da det var opptøyer i Iran for omtrent ett år siden, får ikke utenlandske journalister følge demonstrasjonene mot myndighetene i det totalitære regimet.

Pepperspray, tåregass, paintballgevær, køller og pistoler blir brukt for å slå ned på demonstrasjonene.

Men demonstrantene lar seg foreløpig ikke stoppe.

Mange av opposisjonslederne i Iran sitter i husarrest. Men meldinger både på Twitter og Facebook hevder at Mir-Hossein Mousavi, den fremste av de opposisjonelle, har deltatt i marsjene gjennom Teheran. Disse meldingene er imidlertid ikke bekreftet. Gjennom pro-reformistnettsiden kaleme.com hevder myndighetenes sikkerhetsstyrker at de har klart å holde Mousavi inne i huset sitt.

Oljeprisen stiger

Som en følge av uroen i Iran, melder The Washington Post at prisen på olje har steget. Den ligger nå på 85 doller fatet i Asia.

Etter Saudi-Arabia er Iran den nest største oljeeksportøren i OPEC.

 

Saken oppdateres.

Emneord: