Nytt omstridt stjernetegn

Astronom mener det finnes et trettende stjernetegn. Dersom det stemmer har 80 prosent av oss et annet stjernetegn enn vi tror.
Tirsdag, 1 februar, 2011 - 11:44


- Jordens plassering i forhold til stjernene i dag er annerledes enn da astrologilæren ble født.

Når astronom Parke Kunkle uttalte dette til den amerikanske TV-kanalen NBC i januar skapte det sterke reaksjoner.

Slangeholderen er blant annet avbildet på en t-bane stasjon i Sendai.

Slangeholderen skaper kaos

Slangeholderen er det nye stjernetegnet som gjør seg gjeldende i perioden fra 29. november til 17. desember. Det vil endre hele horoskopet. Vannmenn blir steinbukker, mens skorpionen bare vil gjelde dem som er født uka mellom 23. og 29. november.

De mulige endringene resulterte i sjokkerende overskrifter som “New zodiac signs cause instant identity crises” og hete diskusjoner i nettforum. Andre har allerede tatt på seg jobben med å skape en personlighet til det nye stjernetegnet.

Overrasket over oppmerksomheten

Professor Parke Kunkle som startet oppstyret tror ikke på astrologi selv. Han er overrasket over oppmerksomheten, siden faktumet at stjernehimmelen endrer seg fra jordens synspunkt ikke er en nyhet.

Se intervjuet med astronomen her.

Slangeholderen er heller ingen nyhet for astrologer. Stjernebildet har også blitt nevnt i eldre artikler enn Kunkles sitater og det påfølgende mediehysteriet. Det er dermed lite sannsynlig at vi vil se noen endringer i horoskopet.

Emneord: