Vi produserer forbasket mye informasjon

En amerikansk studie har kartlagt hvor mye informasjon som finnes i verden. Det er mye.
Mandag, 14 februar, 2011 - 14:51


At mennesker produserer en del digital informasjon, er ingen hemmelighet. Men hvor mye informasjon kan vi egentlig lagre? Og hvor mye blir produsert?

 

Omtrent all informasjon i verden er nå tilgjengelig digitalt, og etter hvert tredje år og fire måneder fordobler lagringskapasiteten seg, melder forskning.no. I dag kan vi lagre 295 exabytes med informasjon. En exabyte er det samme som en milliard gigabytes.

En av forskerne bak studien, Martin Hilbert ved University of South Carolinas Annenberg School of Communication and Journalism presenterte denne stjernemetaforen for de av oss som har litt vanskelig med å fatte hvor stor denne enorme mengden informasjon egentlig er.

Hvis hver stjerne representerer en bit med informasjon, vil hvert eneste menneske på kloden ha en hel galakse med informasjon.

Flodbølge av digital informasjon


Men dette er bare småtteri i forhold til hvor mye informasjon som produseres digitalt.

Dersom vi kun ser på informasjon som sendes gjennom kringkastingsteknologi som radio, TV og GPS, produserer mennesker 1,9 zettabytes (1 900 000 000 000 000 000 000 bytes) informasjon på ett år (2007).

En zettabyte tilsvarer 1000 exabytes, altså 1000 milliarder gigabytes.

Du bidrar også


Mobilaktiviteten som alle bidrar til ved å sende tekstmeldinger, utgjør også en rimelig stor informasjonsmengde.

Mengden toveiskommunikasjon som formidles digitalt er så stor at det blir som om hver eneste person i verden skulle kommunisert alt innholdet fra seks papiraviser daglig, melder forskning.no.

Emneord: