– Gbagbo fortsatt i live etter bombing av presidentbolig

Elfenbenskystens tidligere president Laurent Gbagbo er fortsatt i live etter at presidentboligen i Abidjan er delvis ødelagt av bombing, ifølge en talsmann. Franske stridsvogner skal være på vei mot bygningen.
Mandag, 11 april, 2011 - 14:50


- President Gbagbo er i live til tross for bombingene som har ødelagt flere bygninger i statssjefens residens, sier Gbagbos talsmann i Paris, Toussaint Alain.

Både residensen og stillingene til Gbagbos soldater ble natt til mandag angrepet av helikoptre fra Frankrike og FN. Målet er ifølge FN å ødelegge tunge våpen som kan brukes til å angripe sivile.

Øyenvitner sier at bombingen fortsatte mandag. De forteller også at om lag 30 franske pansrede kjøretøy var på vei mot residensen, og at de ble støttet av et helikopter.

- Vi kan høre skyting fra maskingevær, sier en innbygger til Reuters.

Gbagbo, som har nektet å gå av som president etter valget i november, har etter alt å dømme søkt tilflukt i en bunker under presidentboligen.

En talsmann for de franske styrkene sier at målet med operasjonen er å unngå et «blodbad», men han vil ikke gi flere detaljer. (©NTB)

Emneord: