Mener mer skatt vil bedre USAs situasjon

Barack Obama ønsker at rike amerikanere skal betale mer skatt, for å hjelpe det økende antallet mennesker som nå lever under dårlige forhold i USA.
Torsdag, 26 januar, 2012 - 12:11


Under “Rikets tale” som ble holdt tirsdag kveld av Barack Obama, poengterte presidenten at mennesker i USA som tjener mer enn 1 million dollar i året, burde betale minst 30 prosent skatt.

Grunnen er at han ønsker å forbedre den dårlige økonomiske tilstanden som nå herjer i USA.

- Millioner av amerikanere som jobber hardt og følger reglene hver dag, fortjener en regjering og et finanssystem som gjør det samme, sa han.

Skal betale likt

Det sies at Obama nå har valgt å fokusere på skattesystemet i USA etter at presidentkandidaten Mitt Romney kom med opplysninger fra sin egen selvangivelse. Republikaneren betaler nemlig bare 13,9 prosent i skatt. Det var nok også derfor Obama kom med denne uttalelsen under talen:

- Det er en selvfølge at millionæren skal betale like mye skatt som sekretæren.

Barack Obama mottok stående applaus under sin tale tirsdag. Til høyre ser vi Hilary Clinton. Foto: Secretary of Defense/Flickr

Må ta et valg

Obama mener at landet nå må velge om de vil fortsette med et økonomisk system som gjør det slik at en mindre andel av befolkningen vil klare seg godt sett fra et økonomisk perspektiv.

- Eller så kan vi gjenopprette en økonomi hvor alle får en rimelig sjanse, hvor alle yter sin skjerv og alle spiller etter de samme reglene, sa Obama. Da reiser publikum seg og Obama mottok stående applaus.

Nå gjenstår det å se om valget i USA, som holdes 6. november i år, vil føre til seier eller tap for demokraten Obama. Det er enda ikke avgjort hvem som blir republikanernes kandidat til presidentvalget.

 

 

Emneord: