Tror ikke revolusjonen er over

I går var det nøyaktig ett år siden revolusjonen i Egypt startet. Til tross for en avgått president og nye ledere av landet mener mange at den enda ikke er over.
Torsdag, 26 januar, 2012 - 14:08


Det var 25. januar i fjor at den egyptiske befolkning startet protestene mot daværende president Hosni Mubarak. I fjor høst ble det for første gang på 30 år holdt valg i Egypt, som Det muslimske brorskap gikk seirende ut av. Dermed sitter de med all makt i landet.

I går feiret statlige og private tv-selskaper ettårsdagen, og hedret de som mistet livet i protestene.

Omstridt unntakslov

Allikevel er det mange som mener at revolusjonen enda ikke er over, mye på grunn av en unntakslov som går på at politiet har fullmakt til å arrestere folk som de mistenker truer lov og orden.

- Det er en fornærmelse mot de som krever at landet igjen får en lovlig regjering at unntaksloven ikke fjernes helt, sa Joe Stork i menneskerettigetsorganisasjonen Human Rights Watch ifølge NTB.

Ikke fornøyde

Men selv om revolusjonen trolig har vært igjennom de mest voldsomme protestene, er det mange som mener revolusjonen ikke bør ende før landet får nye ledere. Amnesty International er nemlig bekymret for at Det Muslimske Brorskap vil føre til at demokratiseringsprosessen ikke vil gå slik som man regnet med.

- Vi må ha en revolusjon til seieren er vunnet, revolusjon i alle Egypts gater, skal ungdommer ha ropt i gatene, ifølge VG.

Emneord: