Tyfonen Fitow rammer Kina

Nesten 300 000 mennesker er evakuert etter krisevarsel.
Mandag, 7 oktober, 2013 - 12:58


Det er tyfonsesong i Kina, og mandag morgen slo den orientalske tyfonen Fitow inn over landet med stor kraf. Med vindkast på opptil 151 kilometer i timen, som meldt av Shanghai Daily, ble et krisevarsel sendt ut over de østlige delene av landet søndag kveld. Hele 289 000 mennesker ble evakuert fra provinsene som stod i fare for å bli rammet, deriblant Zhejiang-provinsen helt øst i landet.

Li Qiang, guvernør i provinsen, ber nå lokale myndigheter om å sikre diker og demninger som er lagd for nettopp slike anledninger. Samtidig gjorde han et poeng av sikkerhetstiltak rundt kjemiske plantasjer og viktige fasiliteter i området.

– Vi kan ikke la noen være i fare, uttalte Qiang.

De første rapportene i etterkant av tyfonens landgang kan fortelle om to rapporterte dødsfall. Dette melder Kinas statlige nyhetsbyrå, Xinhua.

Fitow er den andre tyfonen som har slått inn over landet i løpet av den siste måneden. Tyfonen Usagi rammet Hong Kong i perioden 22. - 23. september, da så mange som 25 mennesker måtte bøte med livet. Orkanen Fitow er ikke ventet å være like omfattende, og eksperter anslår at situasjoen vil roe seg i løpet av et par dager.

Emneord: