Strengere krav til innvandring i Danmark

Socialdemokratene i Danmark tror på strengere regler innenfor asyl og innvandring. AUF støtter ikke partiets ferske standpunkt.
Mandag, 23 mars, 2015 - 15:10


I dag lanserte Socialdemokraterne i Danmark en ny kampanje med et klart budskap. Kommer du til Danmark, skal du arbeide. Danmarks statsminister og formann i Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt, mener det er viktig å behandle utlendinger ordentlig og rimelig, men at det også er viktig å følge med på dem. Det er grunnen til at partiet velger å stramme inn asylreglene samt innføre flere krav til innvandrere.

Det er første gang på 12 år at det skjer en innstramming av asylreglene i Danmark, samt en bregrenset adgang til familiesammenføring.

Leder i AUF, Mani Hussaini er ikke enige i retorikken og premissene for kampanjen til Socialdemokratene.

–Dette er en kampanje vi aldri kunne stilt oss bak, sier Hussaini.

For AUF er det viktig å vise solidaritet med mennesker som kommer fra krig, sult og nød. Norge har plass, hjerterom og et ansvar som et av verdens rikeste land.

– Nyankomne flyktninger har ulike utgangspunkt. Det finnes både de som er høytutdannede og analfabeter, og man bruker ulik tid på å bli en del av samfunnet. I AUF ønsker vi at de aller fleste skal bli en del av det, sier Hussaini.

I et skriv på Socialdemokratene sine hjemmesider, sier Thorning-Schmidt at målet deres er at flyktninger eller innvandrere skal arbeide, og at de skal integreres i den danske kulturen. Hun mener det er altfor mange som ikke kan forsørge seg selv, noe de vil kunne endre med denne kampanjen.

 

Emneord: