Nasjonal sørgedag i Pakistan

Forrige Torsdag var det en nasjonal sørgedag i Pakistan etter angrepet på universitetet i Bacha Khan. 21 mennesker ble drept i angrepet.
Torsdag, 21 januar, 2016 - 12:49


Det melder The Guardian.

Det var i går at en gruppe på fire bevæpnede menn angrep universitetet, og skjøt og drepte 21 mennesker. Statsminister Nawaz Sharif har lovet at de ansvarlige skal jaktes ned og straffeforfølges.

Angrepet ble utført av menn med tilknytning til en fraksjon av Taliban, men Talibans øvrige organisering fordømmer og tar avstand angrepene, og kaller dem “uislamsk”, ifølge the Guardian.

I likhet med statsministeren, har Taliban lovet at de skyldige skal jaktes ned. De fire angriperne ble selv drept under angrepet.

Flagg vil stå på halv stang på alle offentlige bygninger i og utenfor Pakistan torsdag, og en seremoni blir holdt i Islamabad.

Økning i antall angrep

Det har de siste årene vært en økning i antall angrep mot utdanningsinstitusjoner. Særlig huskes angrepet i Kenya, hvor bevæpnede menn med tilknytning til Al-Shabaab tok 700 studenter som gisler og 148 mennesker ble drept.

Angrep har kommet oftere og de blir dødelige. I Peshawar var det et lignende angrep i fjor, hvor en fraksjon av Taliban gikk inn på en skole og drepte 150 mennesker.

Sikkerheten har økt siden den gang, men myndighetene får kritikk for å ikke gjøre nok med de underliggende årsakene til terrorangrep og ekstremisme.

 

Emneord: