Jakob Chikhi er fornøyd med muligheten til å stå på ski under sitt Oslobesøk med faren sin. Foto: Sander Moen Johansen

Første gang på Bjørndal

Den norske turistforening arrangerte for første gang Kom deg ut-dagen på Bjørndal, og det ble en vellykket dag ifølge arrangøren.
Mandag, 5 februar, 2024 - 11:01

På søndag var det flere barnefamilier å se ved klubbhuset på Bjørndal. De unge suste rundt på langrennski og skøyter.

Kom deg ut-dagen arrangeres 16 forskjellige steder i Osloområdet den første helgen i februar. Den norske turistorening er hovedarrangør av arrangementet som for første gang gikk av stabelen på Bjørndal.

Utstyr til alle

Andrine Farnes Hilton er prosjektrådgiver i Den norske turistforening Oslo og Omegn. Hun sier at målet for dagen er å tilby aktivitet til området.

– Det skal være lavterskel for å komme seg ut, sier hun.


Arrangementet er i samarbeid med Bjørndal IF og Skiforeningen sier Andrine Farnes Hilton. Foto: Sander Moen Johansen 

For å få enda flere i aktivitet, er alt på av mat, drikke og utstyr gratis. De som kommer innom kan låne utstyr eller ta med sitt eget.

– Det blir gratis boller, pinnebrød, kakao og kaffe. Ta med eget skiutstyr eller lån med oss, skriver Den norske turistforening på sine nettsider.

Hilton er også fornøyd med at Bjørndal Idrettsforening har lånt ut klubbhuset, slik at arrangementet var lett tilgjengelig for alle.

På Oslobesøk

Mohammed Chikhi (49) er fra Jessheim, men var tilfeldigvis på besøk i Oslo. Da ble muligheten benyttet til å ta med seg kona og barna ut for å delta. Han er godt fornøyd med opplegget.

– Det er kjempebra, sier Chikhi.


Mohammed Chikhi står og følger med imens barna sklir bortover langrennsløypa. Foto: Sander Moen Johansen

Han følger med på sønnen sin som suser forbi med langrennski på beina. Sønnen, Jakob Chikhi (8), har funnet seg en bakke som han kjører opp og ned.

Jakob Chikhi virker strålende fornøyd med den bakken han og flere andre barn løper opp og ned. Noen med langrennski og andre med akebrett.

Godt oppmøte

Gradvis fylte det seg opp med mennesker rundt klubbhuset, og det var flere familier som ble værende helt fram til arrangementet tok slutt.

Hilton er fornøyd med oppmøte på Bjørndal. Kom deg ut-dagen har blitt arrangert flere ganger andre steder, men aldri på Bjørndal. Det skapte noe spenning i forkant av dagen.

– Det er første gang vi er på Bjørndal, så vi var veldig spente hvordan det kom til å gå. Men vi har hatt utrolig bra oppmøte og er fornøyd hvordan dagen har blitt, sier Hilton.

Mot slutten av dagen kunne hun fortelle at hadde talt opp rundt 120 barn, og at de hadde delt ut rundt 80 pinnebrød til store og små.