Vigen i full vigør

En gammel sørlandskjenning sto natt til fredag opp fra de døde, fast bestemt på å ro til Galhøpiggen.
Mandag, 13 september, 2010 - 14:44


Det bodde en underlig gråsprengt en, på den ytterste nøgne …topp? Natt til fredag, på et av de mest populære utestende i Grimstad, oppsto det furore da selveste Terje Vigen braste inn og erklærte høylytt sin ambisjon om å bestige Galhøpiggen. I robåt. Eller ubåt.

 

Sto opp fra de døde

Vigen var tydeligvis ikke fullt så død som man kunne ha trodd, og lagde mye oppstyr. De sterkt religiøse stamgjestene på utestedet var overbevist om at det var selveste Jesus som hadde kommet tilbake i Vigens skikkelse, mens ateistene på stedet mente det hele måtte være en bløff. Det kulminerte i et massesalgsmål mellom gruppene, og politiet måtte tilkalle innsatsstyrkene sine for å skille kamphanene.

 

Et uvanlig prosjekt

Vigen klarte ikke regjøre for hvordan han plutselig var kommet tilbake fra det hinsidige, men pratet velvillig om sin plan om å bestige Galhøpiggen med robåt. Han var dog noe bekymret for at det kunne være for mye is og snø til å gjennomføre turen, og hadde tenkt ut en alternativ plan der han heller ville bruke ubåt. Hele Grimstad venter nå i spenning for å se hvordan toppturen går.