Terje Isungset - Ice Quartet spiller ismusikk på Grefsenkollen fredag kveld. Foto: Henrik Kindingstad.

Klangen av is

Terje Isungset har spilt ismusikk i over 20 år. På fredag holdt han sin første utendørskonsert med is i Oslo.
Mandag, 5 februar, 2024 - 11:21

Tåken ligger som et lokk over Oslo, men på Grefsenkollen er det stjerneklart. Foran utsikten over en tåkelagt hovedstad, er det oppstilt en rekke instrumenter laget av is.


Været satte stemning for konserten fredag kveld. Foto: Henrik Kindingstad

Etter hvert kommer Terje Isungset, Amalie Holdt Kleive, Julie Rokseth og Toivo Fjose ut på scenen for å bemanne instrumentene. De kaller seg Ice Quartet. Mange publikummere har trosset både vind og kulde for å se kvartetten spille musikk på natur-is.

Etter at klangen fra de iskalde instrumentene har lagt seg, forteller Isungsett om hvordan det har vært å stå på scenen denne kvelden.


Terje Isungset har alltid vært opptatt av klima og miljø, noe han ønsker å gi uttrykk for gjennom musikken sin. Foto: Henrik Kindingstad

– Det er jo et nydelig sted. Kjempefint.

Isungset forteller at det ikke alltid er like enkelt å holde konserter med instrumenter laget av is. Selv om publikum var pakket godt inn i jakkene sine, var det litt for varmt for instrumentene.

–  Hovedutfordringen er at ting smelter, nå når det er vind og plussgrader, sier Isungset.

Isen Isungset og Ice Quartet brukte under konserten fredag kveld, var hentet fra Hallingdalen. Han forteller at det er vanskelig å finne is som har god lyd. Likevel er nettopp det noe av grunnen til at Isungset liker å jobbe med is.

– Det er kunstnerisk utfordrende og spennende. 

– Passer seg ute


Sondre Berg Abrahamsen og Rakel Paulsen var på konsert sammen for å se Terje Isungset - Ice Quartet. Foto: Henrik Kindingstad

Etter konserten forteller publikummer Sondre Berg Abrahamsen at han er begeistret for konserten han nettopp har overværet.

– Fantastisk konsert, fint samspill, lekent. Fantastiske omgivelser. Litt utfordringer med vind i mikrofonene, men ellers fortsatt bra taklet av musikerne og publikum, sier han.

Abrahamsen har vært på konsert med Isungset tidligere, men da var det innendørs på Verftet i Bergen. For ham var kveldens konsertopplevelse enda litt bedre enn sist. 

– Jeg synes det passer seg bedre ute, og at det er litt kaldt. Isen smelter kanskje ikke like fort som den gjorde inne, sier han. 


Jon Kloster forteller at de har mange forskjellige arrangementer gjennom året på Grefsenkollen. Foto: Henrik Kindingstad

– Perfekt vær

Daglig leder på Grefsenkollen, Jon Kloster, som har arrangert konserten i samarbeid med Isungsets Ice Quartet, er også fornøyd med konserten og kvelden.

– Det var kjempefint, og det var bra oppmøte. Helt perfekt at været og naturen spilte såpass bra på lag.

Han refererer til tåken som lå over Oslo fredag kveld, som gav en ekstra spesiell utsikt over byen fra Grefsenkollen.

– Vi har jo vært her i mange mange år, det er sjelden at det er så fint med tåken som ligger over byen. 

Han forteller at publikum virket godt fornøyde etter konserten.

– Jeg traff på flere som synes at det var veldig flott. Det virket som de gledet seg og koste seg, de som var her.

 

 

Emneord: 
Tags: