Høyreekstreme får utbetalt arvepenger

Drapsmannen til Benjamin Hermansen får trolig en større pengesum.
Tirsdag, 16 mars, 2010 - 07:54


I testamentet sitt etterlot Oslo-kvinnen Clara Weltzin 2,5 millioner kroner til personer eller organisasjoner som «arbeider mot fremmedinnvandring», skriver VG. Nå er pengene klare til å utbetales til innvandringsmotstandere.

Clara Weltzin oppnevnte en komité som etter hennes død skulle bestemme hvem som skulle få penger. Komiteen ble ledet av krigshelt og tidligere stortingsrepresentant Erik Gjems-Onstad, skriver TV2.

Innvandringsmotstanderne i komiteen var uenige om de kunne utpeke sine egne kandidater, eller om komiteen skulle følge flertallsprinsippet. Saken har gåttt helt til Høyesterett. Etter at Høyesterett nå har avvist anken etter dommen i lagmannsretten, er det klart at prinsippet om flertallsavgjørelse gjelder. Dermed er det opp til Gjems-Onstad og Norvald Aasen å bestemme hvem som skal få pengene.

Drapsmann på lista

Ifølge TV2 vil Benjamin Hermansens drapsmann Ole Nicolai Kvisler trolig få en større pengesum. Kvisler ble dømt Kvisler ble dømt til 17 års fengsel for det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen i 2001.

– Kvisler har vært en kjempe når det gjelder kampen mot innvandring, sa Gjems-Onstad til TV 2 Nyhetene i 2008.

 

 

Emneord: