Får du baksmell?

I dag ble selvangivelsen lagt ut på nettet. Så langt har de fleste ergret seg.
Tirsdag, 22 mars, 2011 - 10:10


Fra klokken åtte i dag skulle det være mulig å sjekke sin egen selvangivelse på Skatteetatens nettsider. Men det ser ut til at svært mange nordmenn er ivrige etter å få vite om det blir baksmell eller penger tilbake. Helt fra tjenesten skulle åpnet klokken åtte har det vært problemer.

- Ta det med ro

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten bekrefter at tjenesten sliter og at de jobber med å få løst problemet.

- Det er svært mange som forsøker å logge seg inn samtidig nå. Hvis man tar det litt med ro og venter litt, så vil køen bli mindre. Men vi jobber med å løse problemet, sier Halvorsen til Aftenposten.

Klokken ni forteller Halvorsen at feilen ligger hos Altinn. De jobber med å få fikset problemet, slik at tjenesten kan komme i gang.

«Det er for tiden mye trafikk på Altinn. Dette gjør at Altinn går tregt, og man kan oppleve at man ikke får tilgang. Prøv igjen senere.» står det for øyeblikket på Altinn.no.

Mange får igjen på skatten

Ved skatteoppgjøret i juni i fjor fikk 2,3 millioner skattbetalere tilbake 10.869 kroner i snitt, mens tilgodebeløpet i 2009 lå på 11.200 kroner i snitt. Det skriver VG.

Samtidig ble det beregnet at 850.000 skattebetalere ville få en restskatt på i gjennomsnitt 14.700 kroner.

Men dette var foreløpige tall, før de med beregnet restskatt gikk på fradragsjakt.

Hør hva HiO-studentene tror om årets skatteoppgjør!

Emneord: