Flere vil bli lærere

En fersk undersøkelse viser at hele 23 prosent av de unge kunne tenke seg å bli lærere.
Torsdag, 14 april, 2011 - 13:05


Lærerstudier har lenge hatt få søkere. Nå har trenden snudd. En undersøkelse fra Kunnskapsdepartementet viser at flere unge trakter etter å bli lærere. I år mente 23 prosent at læreryrket var attraktivt. I 2009 mente 16 prosent det samme.

- Gode lærere er det viktigste for elevenes læring, og vi trenger enda flere gode lærere som kan gjøre en forskjell for barn og unge. Derfor er det en god nyhet at så mange unge syns læreryrket har høy attraktivitet, og jeg håper at mange søker lærerutdanning innen fristen 15. april, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i pressemeldingen fra Kunnskapsdepartementet.

Rekordhøyt søkertall

I år fikk Samordna Opptak det høyeste søkertallet siden 1996. Totalt er det registrert nesten 104.200 søkere til ulike studier. Det er første gang siden 1996 at SO har registrert over 100.000 søkere ved søknadsfristens utløp.

Pål Kalvsjøhagen, informasjonsrådgiver i Samordnet opptak, forklarer økningen med store ungdomskull, høyere arbeidsledighet og usikkerhet i arbeidsmarkedet. Trygghet er blitt viktig.

- Vi har sett tidligere at når arbeidsmarkedet blir trangere, søker folk seg til yrker der de ser at det er mulig å få seg jobb.

Allmennlærerutdanningen øker mest

Andelen som har allmennlærerutdanning som førsteprioritet, har økt 35 prosent. Ernæringsfag følger så med 30 prosent økning, estetiske fag med 27 prosent, mens maritim ingeniør og veterinærstudiet har økt med 23 prosent.

 

Emneord: