Den Ene fra SV i kommunestyret

Joel Ene blir SVs eneste representant i kommunestyret i Asker. SV har gjort sitt dårligste valg i Asker noensinne, med kun 2,9 prosent av stemmene.
Tirsdag, 13 september, 2011 - 01:09


Asker SV halverer med dagens valgresultat sine kommunestyrerepresentanter fra to til én for den kommende fireårsperioden. En oppslutning på 2,9 prosent er tidenes dårligste valg for SV i Asker kommune, og en nedgang på 1,6 prosent fra kommunestyrevalget i 2007.

Dermed fortsetter nedturen fra suksessvalget i 2003. Den gang gjorde SV sitt beste valg i Asker noensinne, da de nådde en oppslutning på 11,4 prosent og 5 kommunestyrerepresentanter. I løpet av en åtteårsperiode har altså SV gått tilbake 8,5 prosent og mistet 4 av sine 5 mandater.

- Bedre enn fryktet

SVs listetopp Joel Ene er skuffet over resultatet, men ser allikevel positivt på det i forhold til flere tidligere valgmålinger.

- Resultatet er bedre enn fryktet, men i Asker hadde vi mål om å beholde to representanter i kommunestyret. Nå ser det ut til at det bare blir meg, noe som selvfølgelig er skuffende, sier han.

Han innrømmer at han går en tung fireårsperiode i møte som eneste SV-representant i kommunestyret, men sier allikevel at han er ved godt mot

- Jeg hadde likt å være minst to i kommunestyret, men allikevel gleder jeg meg. I en så blå kommune som det Asker er, ser jeg fram mot å kunne fronte en politikk som representerer noe helt annet enn hva majoriteten står for.

Ene er imidlertid klar over at han vil få liten gjennomslagskraft i kommunestyret.

- Man er nærmest usynlig når man kun sitter med én representant i kommunestyret. Gjennomslagskraften blir deretter, men vi vil alltid ha et mål om å vise fram SVs politikk.

Halvorsen går av til våren

Den største SV-nyheten på nasjonalt plan var i kveld at Kristin Halvorsen går av som partileder til våren. Fra talerstolen på SVs valgvake kunne hun fortelle at tiden snart er inne for et lederskifte.

- Jeg har vært partileder i 15 år nå, og jeg har lenge tenkt at tiden var inne for et lederskifte før stortingsvalget i 2013. For at den nye partilederen skal få god nok tid på seg, velger jeg å gå av til våren, og jeg er sikker på at en av de unge og entusiastiske kan ta dette partiet videre.

Emneord: