Kampanje for PC-bruk på eksamen

Studenter fra landets største universiteter markerer sin misnøye mot penn og papir på eksamen.
Onsdag, 16 november, 2011 - 14:29


Om et år vil alle elever i grunnskole og i videregående opplæring bruke datamaskiner ved eksamen. Elever ved universiteter må derimot søke om spesiell tilrettelegging eller ha hjemmeeksamen for å få bruke datamaskin.

Nå starter studentparlamentene ved Universitetet i Oslo, NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø opp kampanjen «PC på eksamen» for å få en slutt på det gammeldagse.

– Fra og med høsten 2012 innføres digital eksamen som norm for alle eksamener i grunnskolen og videregående opplæring i Norge, og universitetene kan ikke være dårligere. Studentparlamentet anerkjenner at PC ikke alltid vil være et hensiktsmessig verktøy, for eksempel i fag som kjemi og matte, hvor penn og papir gir større frihet. Likevel bør det ikke være slik det er i dag, hvor penn og papir er normen, sier leder for studentparlamentet på Universitetet i Oslo, Stian Skaalbones til Journalen.

Landsomfattende markering

Onsdag 16. november markerer rundt 70 000 studenter starten på kampanjen. Skaalbones håper den vil lede til innføring av datamaskin for alle studenter som går opp til eksamen.

– Vi håper universitetsledelsen hører på oss i dag. Vi er 70 000 studenter ved de fire største universitetene i Norge som krever endringer. Vi krever en rettferdig vurdering, vi krever PC på eksamen, sier Skaalbones.

Bruker sosiale medier

For å engasjere og få studenter med på kampanjen bruker studentparlamentene Facebook og Twitter. Ved å vise at det er mange som støtter opp om kampanjen, og at det engasjerer mange, tror Skaalbones at det vil få resultater.

– Alle kan delta i oppropet på Facebook eller Twitter ved å søke opp studentparlamentet ved UiO. Er vi mange nok kan vi ikke overses, sier han.

– Det er nemlig slik at det er Studenttinget i Oslo som bestemmer over studentene ved UiO. I de andre byene har de lignende organiseringer. Når de skal beslutte noe må de ta med i vurderingen om universitetet for eksempel har nok ressurser til å gjennomføre dette teknisk.

Emneord: