Kjos har los

Med Europas største flyordre noensinne skal Bjørn Kjos plassere sitt Norwegian i fremtiden.
Torsdag, 26 januar, 2012 - 12:31


Det var en stolt og strålende fornøyd Bjørn Kjos som presenterte den store nyheten - med de 222 nye flyene vil Norwegian innen de nærmeste ti årene få verdens mest moderne flåte.
Selskapet har kjøpt 100 fly av produsenten Airbus og 122 stykker fra Boeing, og de første leveringene ventes i 2016.

Se video fra pressekonferansen her!

Rekordvekst

Da Norwegian startet i 2002 ga skeptikere selskapet 30 dager. Ti år senere skriver selskapet historie med fastlands-Norges største investering på 127 milliarder kroner.

Investeringen er på størrelse med de største norske investeringene innen olje- og gassvirksomhet, og den største flyordren i Europa gjennom tidene.

Tvil til skamme

Selv om kurven stort sett bare har pekt en vei, var skeptikerne frempå også forrige gang Kjos var ute med lommeboka.

- Da Norwegian i 2007 bestilte 42 nye Boeing 737-800-fly, var det mange som mente at det var å gape svært høyt, men historien har vist at valget var riktig sier Kjos.

Og selv om en investering av denne størrelse selvfølgelig innebærer en viss risiko, mener Kjos at det er mer risikabelt å ikke kjøpe flyene.

- Å fly med gamle fly med dagens oljepriser, det skal du bare ikke gjøre, sier Kjos. Hør hele intervjuet med Kjos her.

Oppdrift i Europa

Det nye kjøpet innebærer at Norwegian legger enda mer av det Europeiske flymarkedet under sine vinger. Med sine 62 fly står Norwegian i dag for to prosent av Europas flypark. Analytiker Ivar Gjul i Fondsfinans sier at disse sifrene vil øke med fire prosentenheter om ti år, da Norwegian har mottatt sine nye fly. Dette vil gjøre Norwegian til en betydelig aktør på det Europeiske markedet.

Og de som er bekymret for økte billettpriser kan ta det helt med ro, lover Kjos:

- Nye fly er en vinn-vinn-situasjon for våre passasjerer, miljøet og selskapets kostnader.

Emneord: