Færre søkere til journalistikk

Søkertallet på journalistikkutdanningen har gått ned, til tross for at antall søkere til høyere utdanning har økt.
Tirsdag, 23 april, 2013 - 10:41


I år har elleve prosent færre enn i fjor søkt på journalistikkutdanninger. Dette er det laveste tallet på åtte år, skriver Journalisten. Det er i år 3,8 søkere per journalistikkplass, mot 4,3 i fjor. På Høgskolen i Oslo og Akershus er det 5,9 søkere per plass.

Samordna opptak offentliggjorde søkertallene for 2013 på mandag denne uken. Selv om det er færre søkere som vil bli journalister, så er det flere enn i fjor som vil ha høyere utdanning. 117 200 har søkt på høyere utdanning i år, det er 1400 flere søkere enn i fjor.

Norges handelshøyskole er det studiet med flest søkere, og økonomi-, ingeniør- og sivilingeniørutdanninger har økt med 7-8 prosent fra i fjor.

Førskolelærerutdanningen har byttet navn til Barnehagelærerutdanning og har samtidig gått ned 18 prosent fra i fjor. Utdanninga hadde en økning på 22 % i fjor, så søkertallet i år er likevel høyere enn for to år siden, i følge Nrk.

– Vi må øke innsatsen for å få flere til å velge barnehagelærerutdanningen. Å jobbe med de minste barna er en av de viktigste jobbene vi har i samfunnet, sier Halvorsen til Nrk.

 

 

Emneord: