KrFs landsmøte åpner i dag

Knut Arild Hareide samler partiet til landsmøte i Kristelig Folkeparti 25. til 29. april
Torsdag, 25 april, 2013 - 12:05


KrF skal bli et bredere parti, og vil trolig fjerne seg fra bekjennelsesparagrafen som innebærer at tillitsvalgte ikke lenger må være kristne, skriver Aftenposten i dag.

Partiet vil ikke åpne for ekteskap mellom homofile, og skriver i sitt partiprogramforslag at «Ekteskapet mellom en mann og en kvinne har vist seg å være den mest stabile rammen rundt barns oppvekst». De vil derimot la homofile par ha juridiske rettigheter.

Samarbeid

Landsmøtet avholdes i Trondheim, der KrF samarbeider med venstresiden i bystyret. Hareide er unnvikende når han blir bedt om å ta stilling til et eventuelt regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

– Det vi sier veldig tydelig er at vi vil snakke med alle partiene på ikke-sosialistisk side for å få til en ny regjering, sa Hareide til NRK P1 i dag.

Han ville heller ikke svare på om det er ødeleggende for partiet å sitte i regjering med Frp, etter flere oppfølgingsspørsmål fra programlederen i Politisk kvarter.

– Jeg opplever at KrF har et konstruktivt forhold til Fremskrittspartiet. Vi er tydelige på at vi ønsker å få til en ny regjering, men vi vet at den politiske forskjellen mellom KrF og FrP er store i spørsmål som er veldig viktig for KrF.

Emneord: