Lite håp for Lofoten og Vesterålen

Alt tyder på at oljemotstanderne på Arbeiderpartiets landsmøte ikke vil nå frem.
Fredag, 19 april, 2013 - 14:45


Statsminister Jens Stoltenberg holdt fredag sin landsmøtetale. I løpet av talen ble ordet “olje” nevnt én gang, og det ser med det ut som at oljemotstanderne i ungdomspartiet AUF må belage seg på et nederlag. Det melder NRK.

Kilder skal i følge NRK ha sagt at alt tyder på at ungdomspartiet vil tape kampen mot moderpartiet i spørsmålet om konsekvensutredning for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Prøvde å overbevise

Leder for AUF, Eskil Pedersen, brukte allikevel sine taleminutter til å prøve å overbevise de 300 delegatene på landsmøtet om det motsatte. Tidligere har konsekvensutredning for Arbeiderpartiet vært ensbetydende med oljeboring. AUF tror derfor at det også denne gangen ikke bare handler om å innhente kunnskap, men at det snarere tvert imot vil være første steget på veien mot oljeboring.

- Vi trenger ikke hente opp alt i dag. Noe kan vente på bedre teknologi. Noe kan vente til kommende generasjoner. Nå er det vår tur til å si det som står på T-skjorta min: At Arbeiderpartiet elsker Lofoten, Vesterålen og Senja, sa Pedersen som hadde en T-skjorte med påskriften: AP elsker LoVe.

På søndag stemte landsmøtet for en konsekvensutredning, men stemte for å utsette til 2015 å ta stilling til om områdene skal åpnes for oljevirksomhet.

 

 

Emneord: