Streik avverget i natt

Natt til mandag ble LO, YS og NHO enige om årets lønnsoppgjør.
Mandag, 8 april, 2013 - 08:28


Onsdag gikk tariff-forhandlingene i stå. 15 560 arbeidere over hele landet kunne bli tatt ut i streik, og det ville gått hardt ut over infrastrukturen i Oslo. Men det ble enighet på overtid igår kveld.

Tilleggene trer i kraft fra 01. april. Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, uttrykker overfor Dagbladet at de er fornøyde med resulatet. LO-leder Roar Flåthen sier til avisen at tilleggene tar hensyn til arbeidsplassene og bedriftene.

Varslet streik

Det ble varslet streik fra Landsorganisasjonen dersom partene ikke kom til enighet med Riksmeglingsmannen innen midnatt søndag. Partene hadde allerede forhandlet, men kom da ikke til enighet. En eventuell streik vil trå i kraft fra mandag morgen, og infrastrukturen i Oslo blir hardt rammet dersom partene ikke kom til enighet. 465 arbeidere fra Unibuss vil i så fall streike.

I Oslo og fylkene rundt ville en streik betydd at nesten all regional rutetrafikk fra Akershus inn til Oslo ville stoppe opp. Det gjelder også nesten all lokal busstrafikk i Oslo, melder LO på sine hjemmesider. Unibuss bemanner de fleste bussrutene i og rundt Oslo.

Emneord: