Streik kan stanse busstrafikken

Onsdag gikk tariff-forhandlingene i stå. 15 560 arbeidere over hele landet kan bli tatt ut i streik, og det kan gå hardt ut over infrastrukturen i Oslo.
Torsdag, 4 april, 2013 - 15:28


Det varsles streik fra Landsorganisasjonen dersom partene ikke kommer til enighet med Riksmeglingsmannen innen midnatt søndag. Partene har allerede forhandlet, men kom da ikke til enighet. En eventuell streik vil trå i kraft fra mandag morgen, og infrastrukturen i Oslo blir hardt rammet dersom partene ikke kommer til enighet. 465 arbeidere fra Unibuss vil i så fall streike.

I Oslo og fylkene rundt vil en streik bety at nesten all regional rutetrafikk fra Akershus inn til Oslo vil stoppe opp. Det gjelder også nesten all lokal busstrafikk i Oslo, melder LO på sine hjemmesider. Unibuss bemanner de fleste bussrutene i og rundt Oslo. 465 av arbeiderne i Unibuss er organisert gjennom Transportarbeiderforbundet.

Jan-Erik Bay i Unibuss vet ikke hvor store konsekvenser en streik kan få for bussrutene i Oslo.

– Det vil få konsekvenser, det kan jeg si, ellers vet vi ikke så mye ennå, forteller han.

Streiken vil også få følger i Vestfold, der en stor del av rutetrafikken i fylket vil stoppe opp. I Midt-Norge vil uttak av organiserte arbeidere bety at nesten all rutetrafikk i Nord- og Sør-Trøndelag stopper helt opp. I Møre og Romsdal vil også store deler av rutetrafikken rammes, samt flybussen til og fra Ålesund Lufthavn.

Flere fergesamband på Vestlandet og bygg- og anleggsbransjen rundt omkring i landet vil bli rammet.

Ifølge NHOs tariffnytt er det per nå umulig å forutsi om det blir streik.

 

 

Emneord: