Vil ha flere sprekinger over 60

– De fleste vil bo hjemme, være aktive og bidra, sier helseminister Jonas Gahr Støre. Nå viser en studie gjort ved Høgskolen i Oslo og Akershus at dette kan bli en realitet.
Onsdag, 3 april, 2013 - 15:32


Forskergruppa “Aldring, helse og velferd” uttaler at tilrettelagt trening kan bedre både livskvaliteten til de eldre og gi dem økt bevelighet, melder Høgskolen i Oslo og Akershus. Forskningsgruppa lot skrøpelige sykehjemsboere få tilrettelagt trening i en periode på tre månededer der de skulle være i aktivitet to ganger i uka. Resultatet ble at seniorenes gåevne ble radikalt bedre.

Om 20 år er det dobbelt så mange over 70 år som i dag, og  folkehelsetiltak må til for at eldrebølgen skal holde seg spreke lengre.

– Jeg synes det var viktig å delta i treningsopplegget og det var fint å oppleve meg sett og at det fortsatt satses på meg, sier en av sykehusbeboerne til VG+.

Forskergruppa håper at Støre, som stiller som talsmann for en aktiv og trygg alderdom, vil argumentere for økt individualisering i helsetjenesten for eldre, i motsetning til resten av helsevesenet, hvor man opplever stadig større krav til standardisering.

 

Emneord: