I dag kan du ta skattesjekken

3,7 millioner norske skatteytere kan nå finne ut om de får penger igjen på skatten eller ikke.
Tirsdag, 1 april, 2014 - 12:50


Ved å logge deg inn på Altinn sine nettsider kan du fra i dag finne ut om du må betale restskatt eller om du er blant de heldige som får igjen penger på skatten i juni.

Til nå virker det som alt går som det skal inne på Altinn sine nettider, til tross for at de tidligere har hatt problemer med nettsiden ved stor pågang.

Sjekk opplysningene i selvangivelsen

Ifølge skattedirektør Han Christian Holte bør alle sjekke at opplysningene i selvangivelsen er fullstendige og korrekte.

– Det er viktig at folk ikke betaler for mye skatt. Du må særlig huske å få med fradragene som du kan ha rett på, sier Holte i en pressemelding fra Skatteetaten, ifølge nettsiden Dine Penger.

Flere Journalen snakket med på gata har imidlertid ikke sjekket om selvangivelsen er korrekt.

– Nei, det har jeg ikke. Men jeg vet at jeg får 7000 kr i restskatt, siden jeg har vært i praksis og tjent mer enn jeg pleier å gjøre, sier Mari Sand Malm.

Venninnen Åsta Hoem Hagen har heller ikke kontrollert om selvangivelsen stemmer, men hun var ivrig inne på Altinn sine nettsider kl 00.05 i natt.

– Jeg har sett at jeg får tilbake på BSU pengene. Ellers sjekket jeg ikke selvangivelsen, men jeg fant ut at jeg tjente 96 kr over det jeg har lov til å tjene som student, sier Hoem Hagen.

Ikke la deg lure

Mandag morgen ble en falsk e-post sendt ut til en rekke e-post mottakere rundt om i Norge, i følge nettavisen Nordlys. Det er tydelig at e-posten er svindel, men avsenderen bruker Skatteetatens logo.

Avsenderen skriver:

“Etter de siste anual beregninger av finanspolitikken aktivitet har vi fastslått at du er berettiget til å motta en skatterefusjon på 4550,17 KRN

Vennligst send skatterefusjonen forespørsel og tillate oss 7-10 dager for å behandle den.”

Sikkerhetssjef Svein Mobakken i Skatteetaten advarer:

– Denne e-posten kommer ikke fra Skatteetaten. Slike falske e-poster og tekstmeldinger er ikke et ukjent fenomen og publikum må vise aktsomhet.

Han presiserer til avisa:

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All elektronisk kommunikasjon med Skatteetaten foregår innlogget i Altinn.

Nytt neste år

Til neste år kommer sannsynligvis færre selvangivelser på papir til å bli sendt ut. De som ønsker selvangivelsen på papir, må aktivt be om det.

Enn så lenge skjer utbetalingene av skatten på papir. Første utbetaling skjer fra 25.juni, mens andre pulje får utbetalinger fra og med 15.oktober.

Emneord: