Truer Tine med søksmål

Synnøve Finden raser over at konkurrentens greske yoghurt er laget i Tana.
Tirsdag, 1 april, 2014 - 11:53


Synnøve Finden truer konkurrenten og meierigiganten Tine med søksmål, dersom de ikke stanser sin markedsføring av produktet “14” innen 8. april, melder Aftenposten.

Tine markedsfører det nye mellommåltidsproduktet “14” som gresk yoghurt, og det konkurrerer dermed med den greske yoghurten Synnøve Finden allerede har hatt stor suksess med.

Men mens Synnøve Findens yoghurt faktisk er produsert i Hellas, bruker Tine sitt meieri i Tana. Dette har falt i dårlig jord hos Synnøve Finden, som mener at konkurrenten er ute etter å ødelegge markedet.

– Jeg ble overrasket over at et stort selskap som Tine kunne opptre så useriøst som det har vist her. Vi har hatt suksess med vårt produkt som også har vunnet Norgesgruppens utmerkelse for beste nye produkt i 2013. Vi forventer at Tine raskt rydder opp i denne saken, sier en av Synnøve Findens eiere, Jan Bodd, til Aftenposten.

– Tine lyver

Synnøve Finden er beredt til å ta saken til rettsvesenet. De mener at Tine lyver i sin markedsføring, både gjennom å skrive “gresk yoghurt” på emballasjen, samt å utsmykke den med for eksempel en typisk gresk krans.

Dette vil få folk til å oppfatte produktet som ekte gresk, som det altså ikke er, mener Synnøve Finden.

Tine virker på sin side å ta trusselen med knusende ro, og de signaliserer ingen planer om foreløpig endring.

– “Gresk yoghurt” er etter vår oppfatning en tilsvarende betegnelse som “gresk salat” og “italiensk pizza” hvor geografiske navn ikke blir oppfattet som et opprinnelsessted, men som en beskrivelse av varetypen. Vi har foreløpig ikke fått noen tilbakemelding fra forbruker om at merkingen er utydelig, men vi er selvfølgelig lydhøre dersom forbruker mener vi burde være enda tydeligere, opplyser PR-rådgiver Skagestad i Tine til Aftenposten.

Emneord: