Vil kontrollere studenter i studentbolig

FpU ønsker å gi Studentsamskipnaden lov til å innhente informasjon om leietageres studieprogresjon.
Tirsdag, 1 april, 2014 - 13:33


FpU mener kontrollen på hvem som får bo i studentbolig og hvem som faktisk studerer er for dårlig. De foreslår at Studentsamskipnaden skal få rapporter om leietagere oppnår riktig antall studiepoeng, slik som Statens Lånekasse. Dette for å få lukte ut studenter som ikke studerer og dermed få kortet ned de lange ventelistene på studenboliger, skriver Osloby.

– Med dagens kontrollordning kan hvem som helst bo på studenthybel så lenge de har en profil på studentweb og har betalt studentavgift. Vi kan ikke ha det sånn når vi mangler studentboliger, sier Toril Charlotte Reynolds, nestleder i FpU, til Osloby.

Dersom studenter ikke får det antall studiepoeng som kreves kan Studentsamskipnaden nekte å fornye leiekontakten, foreslår ungdomspartiet. Forslaget skal sendes til Utdanningsdepartementet i løpet av uken.

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har 8000 boliger og leiekontrakter fornyes ved studiestart. Til Osloby sier direktør i SiO Trond Bakke at han ikke tror det er et utbredt problem at folk som ikke studerer bor i studentboliger.

– Vi sjekker ikke systematisk om studentene virkelig gjennomfører studiene, men vi tar stikkprøver i forbindelse med tildeling av bolig til neste studieår, sier Bakke.

 

 

 

Emneord: