Over 5000 meldte seg ut av kirken på under en uke

Nylansert nettside førte til en flom av utmeldinger av Den norske kirke. Ugyldige, svarer kirken.
Tirsdag, 7 oktober, 2014 - 11:40


Sist uke lanserte Erling Løken Andersen nettsiden utmelding.no som skulle gjøre det mulig å melde seg ut av Den norske kirke elektronisk. På få dager fikk Andersen over 5000 til å tro at de hadde meldt seg ut. Dette er like mange som melder seg ut på årsbasis.

Godkjenner ikke elektronisk utmelding

For å melde seg ut av statskirken må man sende et brev med underskrift. Kirken begrunnet avvisningen av utmeldelsene med at man ikke kan identifisere at riktig person har signert på denne nettsiden.

- Utmelding skal være underskevet og datert av den som melder seg ut. Det betyr at utmelding kan skje ved at e-post dersom det vedlegges et scannet dokument aom et datert og underskrevet, sa statssektretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag(H) til NRK tirsdag.

- Utmelding må ikke skje på impuls

Kommunikasjondirektør Trude Evenshaug i Den norske kirke vil ikke at utmelding skal være like lett som å trykke like på facebook og at det ikke er noe som bør skje på impuls. Hun forteller samtidig til NRK at kirken selv ønsker å gjøre det lettere å melde seg ut for de som ønsker det.

Født kristen

Den norske kirke er ikke lengre en statskirke. Likevel har den norske kirke 3.843.721 medlemmer, 74.9 prosent av landets befolkning. Dersom en av foreldrene til et barn som blir født, er medlem av Den norske kirke, vil barnet stå som tilhørende under Den norske kirke. Man må aktivt melde seg ut, for at man ikke lengre skal være et medlem av den norske kirke.

 

 

 

Emneord: