Fotostudenter briljerte i internasjonal konkurranse

To tidligere fotostudenter fra HiOA hentet hjem flere priser fra den presitsjetunge kåringen College Photographer of the Year (CPOY) som ble avholdt 11. november.
Onsdag, 18 november, 2015 - 15:36


Katinka og Line ble uteksaminert fra HiOA i vår. Nå har de sikret seg flere priser fra CPOY, for arbeid de leverte under studietiden.

Gull og sølv

Katinka Hustad fikk med seg gull og sølv i kategorien «Individual Multimedia Story or Essay – Standalone». Gullet mottok hun for en historie hun laget da hun var praktikant i den danske avisen Politiken.

Dobbel vinnerKatinka Hustad sikret seg både gull og sølv i den prestisjetunge konkurransen. Foto: Privat– Det er en slags kortdokumentar, som heter «Peter». Den handler om en gutt som er født døv og blind,  og søsteren forteller hans historie, forklarer hun.

Sølvet kapret hun for en film som ble produsert under et kurs i Internasjonal Reportasje for fotostudentene ved HiOA.

– Den handler om kinesiske Shi Long Mei, som bor på internatskolenog bare ser foreldrene sine noen få ganger i året. Hun kommer fra en veldig isolert fjellandsby, og drømmer om å bli sanger, forteller Hustad, som synes det er veldig stas med topplasseringer i den populære konkurransen.

Bronse og «Award of Excellence»

Line Ørnes Søndergaard sikret seg bronse i kategorien «Interpretive Project».

– Det er en kategori som åpner for andre måter å fortelle historier på enn bare den klassiske reportasjen, som på en måte gir litt større rom for fotografen i materialet. Prosjektet jeg deltok med var et prosjekt jeg gjorde under praksis i den danske avisen Politiken, som handlet om eritreiske flyktninger, forklarer hun.

Danske myndigheter la i 2014 frem en rapport som fastslo at det var trygt for eritreiske flyktninger å reise hjem til Eritrea, og dette var bakgrunnen for Lines fotoserie.

– Disse menneskene er redde for å bli gjenkjent. Derfor ble det en portrettserie uten ansikter, sier Ørnes Søndergaard, som også mottok en «Award of Excellence» i kategorien «Domestic Picture Story» for en reportasje om unge kvinner i militæret som hun også laget mens hun var praktikant i Politiken.

Begeistret

Jon Petter Evensen er høgskolelektor ved fotojournalistikkutdanningen, og tydelig veldig stolt av sine tidligere studenter.

– Katinka og Line har begge jobbet målrettet for å bli så gode som mulig i løpet av de tre årene de var hos oss, så dette er en hyggelig anerkjennelse av det arbeidet de har lagt ned gjennom studiet og i praksis. Det er også veldig inspirerende og morsomt for både oss lærere og de andre studentene når våre studenter markerer seg i en så stor internasjonal konkurranse, sier han.

Verdens største

College Photographer Of the Year (CPOY) er verdens største konkurranse for fotostudenter. Konkurransen ble etablert i 1945, og er åpen for fotojournaliststudenter fra hele verden. I år deltok mer enn 600 studenter fra 130 colleger og universiteter verden over. Alle vinnerbildene kan sees på CPOYs nettside.

 

 

 

Tags: