2016: Undersøker journalisters arbeidsvilkår og pressefrihet rundt om i verden For åttende gang har journaliststudentene undersøkt hvilke utfordringer journalister møter.
Får ikke bli president Aung San Suu Kyi har lenge vært et symbol på demokrati og menneskerettigheter i Myanmar. Nå leder hun landets største parti, men får fortsatt ikke regjere.
Ingen pressefrihet for rohingya-journalister Journalister fra den undertrykte rohingya-minoriteten får ikke rapportere fra Myanmar, og må flykte til andre land. Vestlige land har ikke tatt tak i situasjonen.
Tradisjoner holder kvinnene tilbake Halvparten av alle journalister i Myanmar er kvinner. Men selv om de er likestilt på papiret, er virkeligheten en ganske annen.
– Før hadde vi ingen pressefrihet Myanmars ferske statsrådgiver, Aung San Suu Kyi, nedprioriterer pressefrihet og menneskerettigheter.
Løslater journalister, men ikke alle politiske fanger Myanmar har løslatt sine siste fengslete journalister. Samtidig sitter minst 61 politiske fanger fortsatt fengslet.
Frihet med forbehold Til tross for at sensuren ble opphevet i 2014, fengsles ennå journalister i Myanmar.
Ambassadøren ønsker sensur av nettet Myanmar har ingen offentlighetslov, og landets ambassadør vil ha delvis sensur av internett. Det kan bli en farlig cocktail.
Tror militæret står bak hackerangrep Medier i Myanmar angripes av hackere. Svenske eksperter mener miliæret hjelper dem.
Vanskelig å snakke om rohingafolket Det skal ikke lenger være farlig å uttale seg fritt i Myanmar. Likevel er både privatpersoner, organisasjoner og andre land svært forsiktige med hva de sier om landet.
Et land i krig med seg selv Myanmars journalister har pressefrihet på papiret. I praksis blir de fengslet, torturert og drept fordi myndighetene mener de truer nasjonal sikkerhet.
Gaylsene inntar Myanmars nattfestivaler Transseksuelle og homofile er ansett som ulovlige individer i Myanmar. Likevel er det noen som trosser loven og tar skrittet ut av skyggene og inn i spotlighten.